Foto: Lennart Weibull

Enkla inredningsknepet som ljusar upp ett mörkt rum

Har du problem med att ett rum där hemma inte får in tillräckligt mycket naturligt ljus? Istället för att behöva köpa en massa lampor att ljusa upp rummet med kan du testa det här knepet först. Effektivt och snyggt!

Inte alla rum är välsignade med bra ljus. Ibland kan ett dåligt placerat fönster hindra det naturliga solljuset från att ta sig in, andra gånger kan ett fönster vara bra placerat men skymmas av träd och annat utanför.

Har du ett rum hemma som inte får in speciellt mycket ljus finns det ett jättebra trick att ta till som inte innebär att du måste addera flera starka lampor. Placera en lampa framför en spegel! Lampan reflekterar ljuset från lampan över hela rummet och på så sätt ljusas rummet upp och upplevs öppnare.

Foto: Ellos Home

Detta knep passar lika bra i ett rum med mörkare inredning. I ett sovrum till exempel är det väldigt fint att placera en spegel ovanför nattduksbordet och sedan ställa en mindre lampa framför.

 

Läs mer:

Så lyckas du med riktigt mörk inredning – 9 tips 

Färgen på väggarna påverkar ditt humör – läs det här innan du målar om

Så ska du tänka när du väljer färger hemma – 5 tips från experten

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!