Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Jannice Wistrand driver den populära bloggen Add Simplicity här på skonahem.com. Foto: Jannice Wistrand/Lena Evertsson/Jannice Wistrand

Så förvandlade inredaren vardagsrummet: ”Ett av mina favoritrum någonsin”

Feng shui-experten Jannice Wistrand har inrett en våning i en av Malmös äldsta byggnader. Se hur hon lyckades återställa det moderniserade och illa renoverade vardagsrummet, med 80-talskänsla och stuckaturer i plast, till ett vackert sekelskiftesrum med tidstypiska detaljer. 

Här är före-och-efter-bilderna!

Vi har tidigare sett hur inredaren Jannice Wistrand, som driver bloggen Add Simplicity, förvandlade hallen i våningen från ett mörkt och opraktiskt utrymme med lågt i tak till en ljus passage med fransk känsla och funktionella lösningar. Även vardagsrummet i den gamla våningen behövde en uppdatering, rummet hade renoverats av tidigare ägare och kändes enligt Jannice alldeles för moderniserad.

– Jag ville byta ut den gulnade eken som kändes 90-tal på möbler och inte alls passar in i lägenheten, säger Jannice.

Innan Jannice tog sig an vardagsrummet hade det slitna vita väggar och stukaturer i plast. Foto: Jannice Wistrand

Rummets vackra sekelskifteskänsla hade gått förlorad, fönstren hade exempelvis fått plasthandtag och stuckaturen var gjort i plast. Jannice lyckades återskapa rummets sekelskifteskänsla med hjälp av tidstypiska detaljer och ge det en tyngd och elegans som passade bättre in med husets ursprung.

Genom en ny färg på väggarna, vackra spegellister, nya taklister och en ny takrosett fick lägenheten en tidstypisk känsla. Foto: Jannice Wistrand

– Rummet blev som en magisk vacker våning i Paris. Det är ett av mina favoritrum jag någonsin inrett, säger Jannice.

Se alla före-och-efter-bilder här och ta del av Jannices bästa gardintips för ett rum fullt av iögonfallande detaljer och hur hon använder sig av tavlor när hon färgsätter ett hem.

LÄS MER: 3 saker du borde rensa ut från ditt hem enligt Feng shui-experten 

LÄS MER: Inredaren förvandlade den mörka och trånga hallen: ”Ser 20 kvadrat större ut” 

LÄS MER: 18 inspirerande inredningsidéer som ger ditt vardagsrum ett lyft