Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jannice Wistrand driver den populära bloggen Add Simplicity här på skonahem.com.
Jannice Wistrand driver den populära bloggen Add Simplicity här på skonahem.com.
Jannice Wistrand driver den populära bloggen Add Simplicity här på skonahem.com.
1 AV 2
Foto: Jannice Wistrand/Lena Evertsson/Jannice Wistrand
2 AV 2
Jannice Wistrand driver den populära bloggen Add Simplicity här på skonahem.com.
Foto: Lena Evertsson

Så förvandlade inredaren den mörka och trånga hallen: ”Ser 20 kvadrat större ut”

Inredaren och Feng shui-experten Jannice Wistrand fick uppdraget att inreda hallen i en våning i en av Malmös äldsta byggnader. Hon förvandlade ett mörkt, trångt och opraktiskt utrymme med lågt i tak till en ljus passage med fransk känsla och flera funktionella lösningar. Se före-och-efter-bilderna här!

När Jannice Wistrand, som driver bloggen Add Simplicity, först fick se hallen i våningen i Malmö slogs hon av att den kändes trång, mörk och smal. En av anledningarna till detta var det låga taket:

– Vi kikade under taket vad som fanns under och mycket riktigt – det var bara sänkt för att stänga ute kylan förmodligen. Man gjorde ju så förr i tiden. Så vi höjde taket med 75 cm, säger Jannice.

Hallens tak var vid projektets början 75 cm lägre än i resten av våningen vilket bidrog till det trånga intrycket. Foto: Jannice Wistrand / Add Simplicity

Hallen behövde bli mycket mer funktionell och ett annat önskemål från kunden var att Jannice skulle inreda fram en fransk känsla. Efter ledorden ”parisikt boutique-hotell” jobbade Jannice fram en elegant och sofistikerad känsla i hallen som passade väl in i den äldre byggnaden.

Hallen efter renoveringen, inte bara full av smarta lösningar och dold förvaring – utan dessutom otroligt stilig! Foto: Jannice Wistrand / Add Simplicity

– Den här hallen ser 20 kvm större ut efter renoveringen och jag är så nöjd med all dold förvaring vi skapade utan att för den skull tulla på inredningen och det vackra, säger Jannice.

Se alla före-och-efter-bilder här och ta del av Jannices bästa tips för hur man får en yta att kännas större och hur man kan tänka kring golv för att lura ögat och bredda upplevelsen av ett rum.

LÄS MER: 3 saker du borde rensa ut från ditt hem enligt Feng shui-experten

LÄS MER: Så skapar du ordning och reda i din hall och gör den redo för höst