Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mikael Dubois/Lina Roos

Inred för en kreativ sommar – bästa platserna för skapande i hemmet

Måla, teckna, odla, klipp och pyssla. Låt skaparglädjen ta plats i ditt hem. Här visar vi sex platser för kreativitet.

1. Matbordet

Matbordet är ofta det största bordet i hemmet. Perfekt för den som vill ha plats att teckna och måla. Ritpapperet rullas lätt ihop och förvaras i korgar. Färger och penslar får plats i en hurts som är lätt att plocka undan när det är dags för middag.

Foto: Mikael Dubois

2. Väggen

Planerar du att göra om hemma? Riv ur inspiration och sätt upp på väggen. Eller gör en moodboard bara av lust, utan att ha något projekt på gång. Bilderna blir ett konstverk i sig - som ett stilleben på vardagsrumsväggen.

Foto: Martin Cederblad

3. En träskiva 

För akvarellfantasten är det praktiskt att ha en skiva att spänna upp papperet på, så att det inte krullar sig. Lätt att ha till hands och tar liten plats.

Foto: Mikael Dubois

4. Staffliet

Ett eget rum med perfekt ljus att måla i – den ultimata drömmen för den kreativa. Saknas ateljé kan man ha staffliet stående var som helst i hemmet, det tar inte mycket plats. Den som inte vill måla kan ha staffliet att ställa upp tavlor på. Eller låt det stå framme bara som det är, det är alltid en snygg inredningsdetalj.

Här ser vi konstnären Bruno Ekeroth de Almeida i sin ateljé.Här ser vi konstnären Bruno Ekeroth de Almeida i sin ateljé.Här ser vi konstnären Bruno Ekeroth de Almeida i sin ateljé.
Här ser vi konstnären Bruno Ekeroth de Almeida i sin ateljé. Foto: Anne Nyblaeus

5. Byrån eller skänken

En förvaringsmöbel kan också vara en kreativ plats. Särskilt när den är så här smakfull. En stor byrå med en liten byrå ovanpå och hyllor bredvid. Allt i en homogen färgskala som får småplocket att se ut som en stillsam installation.

Foto: Mark C. O'Flaherty

6. Planteringsbordet

Det är årets underbaraste tid för alla som ger utlopp för sin kreativitet genom att odla och plantera. Här öppnar vi locket på den gamla kökssoffan vid väggen och tar fram krukor till omplanteringen. Sedan får allt stå framme halvfärdigt ett tag, bara för att det är så vackert.

Foto: Lina Roos

LÄS MER: Så skapar du ett harmoniskt hem – inredarens 8 bästa tips!
LÄS MER: Så lyckas du med perfekta stilleben – inredarnas 10 bästa tips