7 saker att rama in istället för konst

Ibland kan det vara roligare att hänga upp och dekorera sitt hem med något annat än tavlor. Men det kan vara lite svårt att komma på vad exakt det är man vill ha hängandes på väggarna. Här är sju, lite otippade, saker att rama in istället för konst.

1. Tapet

 Bildkälla: Cup of Jo

Om du hittar en fantastisk tapet som du gillar, men som kanske är för dyr för att tapetsera i ett helt rum eller så, innebär det inte att du måste glömma den. Köp en liten bit och rama in den! Du kan rama in tapeten som en poster, som ovan, eller sätta in tapeten i fyra mindre ramar för att göra ett färgglatt litet galleri.

2. CD-omslag

 Bildkälla: Simply Gifted

Nu för tiden kanske det inte är jätteofta man går och köper en ny CD-skiva, eftersom det finns väldigt många streamingtjänster. Men om du har en fin CD-samling med omslag du verkligen gillar, du kanske har alla skivor ditt favoritband har gjort, kan du rama in omslagen. Det blir ett väldigt personligt inslag i hemmet.

3. Frimärken och vykort

 Bildkälla: Better Homes & Gardens

Har du en samling frimärken i en låda på vinden från när du samlade som ung, eller har du kanske fina och roliga vykort hemma som är samlade på dina resor runt i världen? Låt dem få synas! Välj själv hur stor tavla du vill ha, och hur frimärkena eller vykorten ska placeras.

4. Näsdukar

 Bildkälla: House & Home

Har du en massa tjusiga näsdukar som ligger hemma i garderoben? Rama in dem och skapa en fin tavelvägg! Olika mönster och färger brukar fungera fint ihop, som exemplet ovan.

5. Bokomslag

 Bildkälla: Southern Living

Är du en bokälskare och gillar DIY-projekt? Välj ut dina finaste bokomslag och rama in dem. Du kan testa att scanna dem, eller om det är möjligt helt enkelt rama in själva omslaget.

6. Betydelsefulla recept

 Bildkälla: Cox & Cox

Din mormors äppelpaj eller kanske receptet du och din partner lagade den kvällen ni blev tillsammans. Nostalgiska och betydelsefulla recept är en rolig och fin grej att rama in. Du kan rama in det och hänga upp på väggen, eller sätta det i en ram som kan stå på köksbänken.

7. Textilier

 Bildkälla: I Suwanee

Har du en sjal som du älskar men aldrig använder kan den funka alldeles utmärkt att rama in! Det kan bli en härlig färgklick på en vit vägg och komplettera resten av inredningen med.

Sätt rätt färg på dina väggar!

Lär dig vilka känslor du kan frammana med tapeter och väggfärg

33 avsnitt som hjälper dig att hitta rätt kulörer och färgkombinationer!

Sköna hems Hildur Blad, inredare och färgexpert, guidar dig

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!