Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

7 enkla och snygga projekt att göra hemma under en helg

När man tänker hemmaprojekt och renovering tänker man ofta i samma veva på tid. Att det tar veckor, eller månader, att göra en förändring hemma. Om du vill ha en förändring precis nu kan du göra någon av dessa sju projekt – som du enkelt kan fixa under en helg!

1. Måla skåpsluckorna i köket

Bildkälla: One Kings Lane

Lite färg gör stor skillnad, dessutom är det enkelt att måla hemma själv. Måla om alla dina köksluckor i en ny färg, så får du nästan ett helt nytt kök!

2. Kakla stänkskydd vid diskhon

Bildkälla: Seeds and Stitches

Om du inte redan har stänkskydd i köket, särskilt vid diskhon, kan det vara ett bra projekt. Stänkskydd, ofta i form av kakel eller mosaik, skyddar helt enkelt ytan bakom från fukt.

3. Byt ut handtag och knoppar i köket

Bildkälla: Kristi Murphy

Ett annat sätt att enkelt förändra utseendet i köket är att byta ut alla handtag. Det finns knoppar och handtag i tusentals olika färger och mönster, så du hittar garanterat något som passar dig.

4. Måla över plastgolv

Bildkälla: The Nester

Trista linoleumgolv, och andra plastgolv, är inte alltid så roliga. De har också ofta en förmåga att vara gjorda så de ser smutsiga ut. Fixa det enkelt genom att måla golvet och förhöj rummet.

5. Måla inuti dina köksskåp

Bildkälla: A Beautiful Mess

Om du vill ha en förändring som inte är så synlig, men ändå förhöja vardagen, kan du måla inuti dina köksskåp i en rolig färg. På så sätt blir du glad varje gång du ska ta ut tallrikar och glas!

6. Tapetsera i dina öppna skåp

Bildkälla: Swoonworthy

Om du har öppna skåp, i köket, sovrummet eller kanske badrummet, gör du dem enkelt finare genom att tapetsera upp en tjusig tapet bakom dem.

7. Rama in din badrumsspegel

Bildkälla: Cherished Bliss

En enkel spegel i badrummet är ofta stilrent och härligt, men om du vill ha en förändring kan du bygga en ram till spegeln. Om du är extra konstnärlig och pysslig av dig kan du också måla den i något fint mönster.

Färgsätt som ett proffs!

Lär dig hur färger skapar harmoni i ditt hem

25 avsnitt om nyanser, färgcirkeln och hur du kommer igång!

Bästa tipsen av Sköna hems Hildur Blad, inredare och färgexpert