5 roliga saker du kan göra för att hitta inredningsinpiration

Har du tröttnat på inredningen i ditt hem men har svårt för att komma på hur det skulle kunna se ut istället? Då behöver du lite inredningsinspiration! Med de här fem sätten hittar du inspiration på nolltid,

1. Magasin, Pinterest och Instagram

Det kan låta självklart, men det är ändå en sak att tänka på. För att få maximal inspiration är magasin, Pinterest och Instagram en riktig guldgruva. Ta en eftermiddag och kör ett riktigt inspirations-maraton. Kolla i olika magasin, det behöver inte vara inredningsmagasin – utan allt du tycker är fint och roligt. Anteckna märken, konstnärer, designers, möbelskapare, arkitekter, fotografer och så vidare som du finner intressanta. Leta sedan redan på dem på Pinterest och Instagram för att kolla in dem ännu mer. Du kommer alldeles säkert trilla över några fina idéer.

2. Netflix – och anteckna

Istället för att ta till sig uttrycket "Netflix and chill" kan man istället titta på serier eller filmer och anteckna samtidigt. Det finns säkert en massa inspiration du kan hitta i dina favoritkaraktärers hem. Var extra uppmärksam på detaljer i miljöerna och skriv ner allting du känner att du skulle kunna ta in i ditt eget hem.

3. Titta på konst

Gör lite research i staden du bor i, eller en närliggande stad, och hitta olika utställningar och museer att besöka. Tavlor, fotografier, skulpturer etc. kan alla inspirera dig på olika sätt och få fart på din fantasi. Motiv, färgteman, stilar – idéer finns i allt.

4. Köp något helt oväntat

Det kan vara en blommig fåtölj i starka färger som du spanat in i månader men inte köpt för att du inte tycker att det passar in med resten av din inredning. Men gå utanför din bekvämlighetszon och köp den ändå. Du kanske kommer öppna upp ett helt nytt interiör–sinne för dig själv!

5. Möblera om

Har placeringen på sängen i sovrummet stört dig i månader? Flytta den! Har du undrat hur mattan i vardagsrummet skulle se ut i hallen? Flytta den med. Ta den extra stolen i köket som ingen någonsin sitter på och ställ in den i sovrummet, om du har plats för det. Flytta runt alla möbler och den inredning som du har lust med. Att möblera om med det du redan har kan göra att du ser helt nya möjligheter för ditt hem.

Sätt rätt färg på dina väggar!

Lär dig vilka känslor du kan frammana med tapeter och väggfärg

33 avsnitt som hjälper dig att hitta rätt kulörer och färgkombinationer!

Sköna hems Hildur Blad, inredare och färgexpert, guidar dig

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!