3 knep som får ditt hem att andas glamour och lyx!

Sugen på att skapa lite överdådig »larger than life«-känsla? En välfylld plånbok underlättar, men det finns även andra knep att ta till. Allt är ju inte guld som glimmar!

1. Stora penseldrag

I ett hem med öppen planlösning eller stora dörröppningar mellan rummen kan det vara smart att inreda med få färger. Alltför många kan ge ett plottrigt intryck. Här finns en tydlig färgskala med grått och vitt som bas och där orange och lila accenter löper som en röd tråd mellan rummen.

2. Mycket, och lite mer

Textilier i form av generösa gardiner och fluffiga kuddar är det bästa tricket i världen för att skapa en inbjudande känsla. Låt gardinerna hänga i stora sjok för en lyxig känsla. Gyllene ting höjer såklart också glamouren. Men det räcker inte med någon enstaka liten mässingssak. Stora samlingar eller rejäl ­storlek är det som gäller!

3. Exklusiva möten

Blanda stilar som barock, rokoko och modernt i en väl avvägd mix. Att blanda blankt och matt, som mässing mot sammet, eller hårt och mjukt, som ett stort kantigt soffbord

med en ullmatta, ger också spänning.

Av: CHARLOTTE PETTERSSON 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!