Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
pressbild / BMB Foto: Sofia B Tretow

Inredarens bästa tips mot ”novemberångest”

Redan trött på regn och rusk? Bävar du inför hur det då ska kännas när vi går in i årets näst sista månad? Inredaren Sofia B Tretow har hittat sätt att bota, eller i alla fall lindra, novemberångesten – med inredning, såklart!

Sofia Tretow

November står för dörren och det gäller att kväva impulserna att inte kamma sig på en vecka och ila fäktande runt kvarteret endast iförd gula gummistövlar. Hur trevligt det än vore att ha detta som daglig rutin uppmuntras man för allmänhetens trevnad att acceptera november med mer vedertagna metoder. Vilket osökt leder oss till mina officiella, diplomerade råd vid svåra fall av novemberångest:

1. Monogram

Märkligt nog har det gjorts förhållandevis få studier om monogrammets positiva inverkan på hälsan, i synnerhet i november månad. Kanske för att dess läkande egenskaper är så uppenbara? För att tillgodogöra sig monogrammets alla hälsofördelar kombineras det med fördel med en morgonrock och/eller en badhandduk av väl tilltagna mått.

1 AV 4
Ordna badlakan och badrockar med familjens initialer hos teddypost.se. Ett mörkblått monogram gör sig extra bra på vita badlakan.
Foto: pressbild / BMB
2 AV 4
Skapa stilen med fina spaprodukter från Zara home.
Foto: pressbild / BMB
3 AV 4
Hos Astier de Villatte hittar vi en liknande vacker keramikskål och hos Zara home en fin tvättsvamp.
Foto: pressbild / BMB
4 AV 4
Färgtips för badrummet! Handdukar och andra föremål i gräddvitt, vitt och beige avtecknar sig fint mot en mörkt blågrön väggkulör.
Foto: pressbild / BMB

2. Schackrutiga golv

De har sedan århundraden väckt tillbörlig beundran och hyllats för sin vederkvickande effekt. En varning måste dock utfärdas: Få kan motstå dess charm och man har hos vissa bräckliga individer emellanåt iakttagit att kärleken till dessa golv med tiden övergår i en så kallad ”idée fixe” (men bara om individen och golvet skiljs åt). En sund dagsdos rekommenderas dock varmt!

En dos schackrutiga golv varje dag, kan det bota novemberångesten? Enligt inredaren Sofia – ja! Foto: pressbild / BMB

3. Styling av en alldeles lagom stor bokhylla

Måla den ömsint i Farrow & Balls kulör De Nimes och styla med allehanda trevliga objekt som för tankarna till ett lugnande spa. Du behöver ett antal föremål med varierande höjd och textur. Placera ut föremålen på olika djup. Tänk att du målar en tavla!

Omfamna novembermörkret i stället för att kämpa emot det – måla ditt rum i en djup, mättad nyans! Foto: pressbild / BMB

LÄS MER: Förändra hemma med färg – 20 inspirerande idéer

LÄS MER: Svenskt tenn-designern lever lantliga drömmen