Foto: Martin Dimitrov

Så kan du använda ditt julpynt för att få till en festlig nyårskänsla

Efter julen kan det vara både härligt och festligt att uppdatera inredningen lite inför nyår. Här kommer 6 tips på hur du kan göra.

Röda inslag, tomtar och klassiska juldekorationer är ju så otroligt härligt under juldagarna. Men när nyår börjar närma sig så röjer vi det röda och ger plats åt det glittriga! Gott nytt år!

1. Klä om granen
Ett enkelt men effektfullt tips på ståtlig nyårsdekoration. Klä om granen. Ta bort allt rött, alla tomtar och polkakäppar och ge plats åt glittriga och frostiga silverdetaljer eller glamouröst guld. Bra tips för att ge julgranen ett helt nytt liv!

Foto: Jannice Wistrand

2. Återanvänd julkulorna till nyårsdukningen
Välj de glittrigaste julkulorna och använd dem till nyårsdukningen.

Foto: Johan Carlson

3. Gör snittbuketter av julgrupperna
Lika härligt det är med julblommor till jul, lika tröttsamma är de, handen på hjärtat, precis efter jul. Ja, i alla fall de klassiska jularrangemangen. Tips: Gör snittblommor av julens blommor till nyår! Här hittar du ett vackert och enkelt nyårsarrangemang.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

4. Byt duk
Ett enkelt sätt att variera inredningen under högtiderna är att byta ut textilier. Byt julens röda och mustiga färger mot krispigare nyårsfärger.

Foto: Martin Cederblad

5. Byt gardiner
Har du röda julgardiner så blir det en helt annan nyårskänsla om du redan i mellandagarna byter tillbaka till dina gamla vanliga! Testa!

Foto: Martin Cederblad

LÄS MER: Så gör du ett champagnetorn till nyår
LÄS MER:
Enkelt och effektfullt blomsterarrangemang till nyår som alla kan göra

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!