Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Bjud in till lyxmysig adventsfest som start på julen – tips & inspiration!

Mjuka fällar, gyllene glans och rikligt med tända ljus gör din adventsfest till en succé. Detaljerna, materialen, dofterna och smakerna – alla sinnen ska ha sitt när vi dukar upp till säsongens härligaste party.

Festlig stämning med sköna detaljer

Många små ljuskällor som helst går att dimma ner, levande ljus, blanka material som silver, mässing och glas som reflekterar ljus. Lägg till mjuka material som ull, sammet och tvättat linne, mattor, plädar, snittblommor och vacker frukt i fat på fot – det finns mängder av detaljer som skapar en välkomnande och festlig känsla.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Festen börjar i hallen

Hur trevligt är det inte när partajet börjar redan i hallen? Att mötas av en inbjudande välkomstskål, levande ljus och doften av eukalyptus och kanderade nötter. Varsågod och följ med in!

Say cheese

Gör det enkelt med ost, nötter och frukt. Sött och salt i kombination fungerar lika bra som förrätt eller efterrätt och kräver ingen större förberedelse. Ett vackert fat, en rejäl skärbräda i trä eller en stenskiva/bricka tillför en vacker presentation.

… och så något kryddigt och värmande

Varm dryck sprider välbehag i form av både doft och smak. Serveras med fördel i klarglaskoppar så att även ögat får fröjdas.

Foto: Kleinschmidt Photography AB

Stilleben av kulor

Det är under de mörka månaderna november och december som vi behöver det där lilla extra, med små ljuspunkter här och var. Julkulor som senare ska upp i granen blir till ett enkelt stilleben som vackert reflekterar ljuset.

Foto: Kleinschmidt Photography AB

Välkommen till bords!

Att tillföra grönska är aldrig fel, den smalbladiga eukalyptusen är en gracil festremsa som löper över hela bordet och sprider en mild väldoft.

Foto: Kleinschmidt Photography AB

Kul kuvert

Den smalbladiga eukalyptusen blir enkelt en vacker servettring till­sammans med ett skirt julgrans­hänge, ihopringlat till en krans.

Foto: Kleinschmidt Photography AB

Julens älskling

Genom att addera någon form av ”julig” snittblomma till dina vanliga favoriter skapar du en touch av jul utan att gå ”all in” redan i början av advent.

Foto: Kleinschmidt Photography AB

 

LÄS MER: 3 kreativa dukningstips till glöggfesten! 

LÄS MER: Ljuvligt vackra kransar som sprider julstämning i ditt hem

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!