Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Bjud in till lyxmysig adventsfest som start på julen – tips och inspiration!

Mjuka fällar, gyllene glans och rikligt med tända ljus gör din adventsfest till en succé. Detaljerna, materialen, dofterna och smakerna – alla sinnen ska ha sitt när vi dukar upp till säsongens härligaste party. 

Låt detaljerna sätta tonen för en festlig stämning

Många små ljuskällor som helst går att dimma ner, levande ljus, blanka material som silver, mässing och glas som reflekterar ljus. Lägg till mjuka material som ull, sammet och tvättat linne, mattor, plädar, snittblommor och vacker frukt i fat på fot – det finns mängder av detaljer som skapar en välkomnande och festlig känsla.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Skapa en maffig entré!

Hur trevligt är det inte när partajet börjar redan i hallen? Att mötas av en inbjudande välkomstskål, levande ljus och doften av eukalyptus och kanderade nötter. Varsågod och följ med in!

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ställ fram en lyxig ostbricka

Gör det enkelt med ost, nötter och frukt. Sött och salt i kombination fungerar lika bra som förrätt eller efterrätt och kräver ingen större förberedelse. Ett vackert fat, en rejäl skärbräda i trä eller en stenskiva/bricka tillför en vacker presentation.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Servera glöggen i klarglaskoppar

Varm dryck sprider välbehag i form av både doft och smak. Serveras med fördel i klarglaskoppar så att även ögat får fröjdas.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Gör stilleben av julgranskulor

Det är under de mörka månaderna november och december som vi behöver det där lilla extra, med små ljuspunkter här och var. Julkulor som senare ska upp i granen blir till ett enkelt stilleben som vackert reflekterar ljuset.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lägg ut vintergrönt på det dukade bordet

Att tillföra grönska är aldrig fel, den smalbladiga eukalyptusen är en gracil festremsa som löper över hela bordet och sprider en mild väldoft.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Sätt ihop ett vackert kuvert

Den smalbladiga eukalyptusen blir enkelt en vacker servettring till­sammans med ett skirt julgrans­hänge, ihopringlat till en krans.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Satsa på juliga snittblommor

Genom att addera någon form av ”julig” snittblomma till dina vanliga favoriter skapar du en touch av jul utan att gå ”all in” redan i början av advent.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

LÄS MER: 3 kreativa dukningstips till glöggfesten! 

LÄS MER: Ljuvligt vackra kransar som sprider julstämning i ditt hem