Duka till påsk – 5 fina teman till påskdukningen

Ett roligt påskpyssel är att duka vackert. Varsågoda, här kommer fem fina påskdukningar med Ikea som bas.

1. Duka grafiskt i påsk

Vem har sagt att påsken måste vara gul? Här dukar vi upp på Svart/vita porslinsserien Tickar i olika storlekar. Lekfullt porslin som är lika roligt att använda till vardags som när man vill duka lite extra fint. 

2. Duka med svulstigt ryskt tema i påsk

Lila är enligt den liturgiska färgläran kyrkoårets allvarligaste färg och används till årets största fester som jul och påsk. Lila är en dramatisk färg som passar utmärkt till en lite svulstigare påskdukning. Här dukar vi upp Driftig, Lisa Bengtssons färgrika design för Ikea, på en bourgogne-tonad duk. Tillsammans med gula påskliljor, mässing, guld och detaljer i djupa färger påminner dukningen om ett överdådigt Fabergé-ägg.

3. Duka till en klassisk gul påsk

Jo men en klassisk påsk med gula detaljer är aldrig fel! Ikeas servis Stockholm, vars djupa tallrik är som gjord för en flörtkula i gult som en äggstra påskig detalj och bordsplacering.

4. Duka en grön påsk

Märit bordslöpare sätter stilen i denna våriga påskdukning. Färgrik tallrik och Enigt assiett kröner tillsammans med blåbärsriset den gröna tonen i dukningen.

5. Duka med rosa i påsk

Pasteller passar utmärkt i påsk. Här är basen serien Arv i rosa. Tillsammans med linne och kristall blir resultatet lantligt och elegant på samma gång

GLAD PÅSK! 🐣

Du kanske också är intresserad av:

12 extra fina och kreativa idéer till påsk

Underbart härlig påskstämninge i 21 vackra bilder

40 vackra påskägg – du kommer garanterat vilja göra vartenda ett