Kräftlyktor, dekorationer och dukningar – dags att duka till kräftskiva!

Augusti är kräftskivans tid. Här får du inspiration till kräftskivan. Kräftlyktor, dukningar, dekorationer och hattar!

Ursprungligen begicks kräftpermiären i början av augusti vilket inte längre följs så hårt. Kräftskivorna avlöser varandra under hela augusti och ibland en bit in i september.

Många föredrar pappersduk och pappersservetter på kräftskivan efter som det lätt blir kladdigt. Bordsplaceringen kan man skriva direkt på duken om du använder papper.

Vackra bordsdekorationer kan man också göra av tillexempel stenar, snäckor, citroner och rönnbär.

Glöm inte kräftlyktorna!

Snapsvisor hör till kräftskivan, gör gärna ett fint häfte med meny, dryck och utvalda snapsvisor.

Hushållsrullen är helt ok som extraservett vid kräftskiva!

Dukningstips till kräftskivan

Hitta fina, generösa serveringsfat på loppis eller servera kräftorna vid varje kuvert i vackra glasburkar. Glöm inte skalfat och nötknäppare för hårda kräftskal.

Duka gärna med udda snapsglas, finns mängder för billig peng på loppis.

Foto: polymu

Skapa stämning med kräftlyktor, kulörta ljusslingor och ljuslyktor.

Servetter är ett måste vid kräftskivan. Använd gärna pappersservetter då det går åt en del. Servetter i papper med kräftor, Svenskt tenn.

Citroner hör kräftor till. Ställ fram skålar med citronvatten att skölja av fingrarna med. Passa på att dekorera borden med citroner i olika former!

Rönnbären är röda och vackra i augusti, perfekt att använda som bordsdekoration.

Hattar till kräftskivan är ett måste, men det behöver ju nödvändigtvis inte vara traditionella partyhattar. Använd fantasin och vad du känner dig snygg, bekväm eller rolig i!

Bildkällor: thekitchn.com, thesweetestoccasion.com, polymu.smugmug.com, blog.inspirationbug.com, ikea, duni, melangery.com, Svenskt tenn, royaldesign.se, shopbevel.com, fernandfeather.com, vibekedesign.blogspot.com, ogroddlaciebe.net, marketplace.secondlife.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!