Se alla bilder ur nya kollektionen Caparol by Sköna hem 2018

På Sköna hem älskar vi att inreda med färg. Nu har vi tillsammans med färgproducenten Caparol tagit fram exakt de nyanser vi själva saknat: 16 helt nya kulörer i en unik kollektion. Färgen är av högsta kvalitet i en mycket speciell och vacker matt finish. Häng med, nu tar vi färgsättningen till nya nivåer!

Lek med kontraster – vuxen elegans med drag av Art Deco

Denna stil är lite art deco-influerad och bygger på mörka och ljusa kulörer i samma rum. Färgkombinationerna kan vara så enkla som mörkgrått och nästan vitt ihop eller mer oväntade som rosa och grått. En elegant och vuxen färgsättning!

Den art deco-inspirerade trenden är stark – här bygger inredningen på kontraster mellan mörka och ljusa kulörer

Grön marmor är en inspirationskälla till den vackert grågröna kulören nr 1 Verdure som nederdelen av väggen samt listen är målade i. Pudrigt rosa nr 2 Vanity innehåller lite svärta vilket ihop med mattheten gör att den aldrig blir alltför gullig.

Med en mässingslist avdelas det puderrosa och grågröna väggfältet elegant och effektfullt

Väggen är målad i nr 2 Vanity.

Mjuk minimalism – organisk enkelhet ger ett keramiskt uttryck

Ton-i-ton blir roligare än monokromt – men ändå lite vågat. Den nya enkelheten är organisk och med mycket materialkänsla. Och då passar de nya torra färgerna med sina gråblandade kulörer perfekt. Det är en nästan keramisk eller putsad väggkänsla vi vill åt. Allt är milt och mjukt.

Vägg, listverk och dörr i samma kulör skapar en lugn, men samtidigt effektfull bas åt möbler och föremål

Lite vågat men ändå minimalistiskt blir det med poetiskt stormblå kulören nr 7 Peace på vägg, listverk och dörr.

Ton-i-ton i närliggande neutrala kulörer blir nästan som vitt men varmare. Dekorlister inbjuder till lek med färg och är ett utmärkt sätt att skapa mer livfulla väggar. Listerna är målade i nr 12 Easy. Inuti rutorna, nr 8 Pale, och utanför den mörkare grå nr 3 Pebbles.

Väggen är målad i nr 5 Sheer, listverk i nr 1 Verdure.

Rum blir faktiskt inte mindre om man målar mörkt. Däremot skapar man en ombonad och spännande känsla. För ett lugnt uttryck har vi målat även listerna ton i ton – vitt har helt enkelt inget här att göra! Vägg och list är målade i nr 9 Mellow.

Vägg och list är målade i nr 13 Drama.

Arts & Crafts-inspirerat – konstnärligt och personligt i vågade färgmöten

Ton i ton blir roligare än monokromt – men ändå lite vågat. Den nya enkelheten är organisk och med mycket materialkänsla. Och då passar de nya torra färgerna med sina gråblandade kulörer perfekt. Det är en nästan keramisk eller putsad väggkänsla vi vill åt. Allt är milt och mjukt.

Färgernas matta kvalitet gör dem lätta att kombinera och får pigmenten att framträda väldigt fint

Här har vi använt två milda kontrastfärger som lyfter varandra, gröna nr 1 Verdure och nr 11 Eternal i en vacker tegelton. Terracottatoner har vi inte sett mycket av sedan 80-talet, men de har en naturlig mineralkänsla som aldrig går ur tiden, och nu känns de extra heta igen. Golvlist målad i nr 9 Mellow.

På väggen syns nr 11 Eternal. Bladen har vi målat i grågröna nr 1 Verdure på fri hand med en liten pensel. Själva idén är att det inte ska bli alltför perfekt utan kännas naivistiskt och tillåtande. Golvlist målad i nr 9 Mellow.

Väggfärg nr 7 Peace.