Foto: Pernilla Hed/Pernilla Hed

Pyntinspiration: Dekorera med julens vackraste snittblommor och kvistar

Klassiskt mustigt rött, buketter i frostiga eller blekrosa nyanser. Med julens snittblommor, granris och kottar dekorerar vi julen med doft!

Imponerande amaryllisarrangemang

Julens blomma nummer ett, amaryllisen, är en vacker syn även som snittblomma. Egentligen klarar den sig helt på egen hand men den passar också fint tillsammans med andra blommor och växter, som här där en djupröd Amaryllis "Royal Velvet" möter montbretia och stickmyrten.

Foto: Pernilla Hed

Väldoftande julbukett med eucalyptus

Eucalyptuskvistar ger en frisk känsla till vilken bukett som helst och ger tillsammans med ris av fujugran och vita hyacinter julens mest väldoftande bukett. Stålblå martorn och pärlrönn fulländar arrangemanget.

Foto: Pernilla Hed

Maffig krans med barrkvistar

En riktigt maffig krans får du om du binder samman ris av gran, tall, tuja och lingon. Här ger svarta blad och fasanfjädrar ett djup till kransen, mitt i allt det gröna.

Foto: Pernilla Hed

Romantisk julbukett med rosor

Visst passar rosor även på vintern! Här ser vi hur de sköra bladen hos rosa och crèmefärgade rosor kontrasterar vackert mot grövre granris, blåbärsris och tallkottar. Fyllda tulpaner och hortensia fulländar buketten.

Foto: Pernilla Hed

Julgirlang med granris och grankottar

Girlanger med granris är vackert att hänga upp lite varstans i jul, med eller utan ljusslingor i. Här ger mohonia, rododendronblad och grankottar lite extra liv till den gröna klassikern.

Foto: Pernilla Hed

LÄS MER: Amaryllis, hyacint och julstjärna – så sköter om du dina julblommor på bästa sätt

LÄS MER: Julpyssel – så gör du en vacker girlang av torkade apelsinskivor