Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

8 fina blomsterarrangemang som du kan göra själv

Ett vackert blomsterarrangemang är lika passande på bröllopet som hemma på köksbordet. Vi bjuder på 8 inspirerande blomsterarrangemang till vardag och fest.

1. Vildvuxet i plåtburk

Det går att använda nästan vad som helst som vas, så länge det är vattentätt. Här har en vildvuxen bukett arrangerats i en vacker burk.

Bildkälla

2. Arrangera kvistar i små vaser

Plocka de kvistar och blommor som du tycker om och arrangera i många små vaser, gärna i olika utföranden, som placeras på bordet. Blir en väldigt fin detalj på exempelvis bröllopet.

Bildkälla

3. Små vaser i grupp

Istället för att ställa ut många små vaser kan du även sätta ihop några stycken med ett snyggt snöre.

Bildkälla

Läs också: 7 saker att pryda dina väggar med istället för tavlor

4. Blomsterarrangemang i trälåda

Ställ ned ett gäng vaser i en gammal trälåda och arrangera med de växter, blommor och kvistar som du gillar bäst. Perfekt att exempelvis ställa på trappan utanför dörren eller att välkomna bröllopsgästerna med utanför festlokalen.

Bildkälla

5. Syrener i mängder

Ta med dig trädgården in med hjälp av ett fång syrener och arrangera i olika vaser. Tyvärr vissnar syrener ganska snabbt, men för att ge dem lite längre livslängd kan du skrapa kvisten lite nedtill så att den lättare suger upp vatten. Låt dem stå i riktigt hett vatten, men placera dem gärna så svalt som möjligt. Byt vatten med jämna mellanrum och se till att det aldrig ligger några blad i vasen.

Bildkälla

Läs också: 7 enkla saker du kan göra i ditt sovrum för att sova bättre

6. Enkelt med liljekonvaljer

Liljekonvaljer är så vackra i sig och doftar så gott att de knappt behöver arrangeras. Men genom att sätta dem i en kopparkaraff kombineras det gulliga med det ruffiga på ett snyggt sätt.

Bildkälla

7. Färgglatt blomsterarrangemang

Här lyder mottot "more is more" där olika färger får samlas i en enkel vas. Inget för den sparsmakade, men fantastiskt för den om på ett enkelt sätt vill få in färg i hemmet.

Bildkälla

8. Slingriga tulpaner

En vacker detalj på ett dukat bord får du genom att låta några tulpaner i valfri färg klättra upp ur höga vaser som på bilden.

Bildkälla