Foto: Pernilla Hed

7 drömmiga sommarbuketter av favoriter som pion, vallmo & rosor

Den svenska sommarträdgården är en rik källa till ögonfröjd. Låt din allra vackraste sommarbukett bölja, krumbukta sig och förföra.

Sätt sju sorters blommor i vas och krus, och häng en krans på väggen. Njut av naturens okonstlade skönhet innan det är dags att lägga den under midsommarkudden. Här är drömmiga buketter du plockar ihop själv av trädgårdens blomsterskatt.

1. Romantisk sommarbukett med rosor

Romantik – som kan ge rivsår. Belöningen för all möda med sekatör och handskar är att få göra ett rosarrangemang som

det här, ackompanjerat av blekrosa jättevallmo, rödklöver och doftpion. Aprikosfärgad moschataros ’Buff Beauty’, intill den en rosa ’Thérèse Bugnet’ och pimpinellros ’Poppius’. Vit pimpinellros, ’Stanwell Perpetual’.

Månaden majs skira väsen i en vas. Foto: Pernilla Hed

2. Sommarbukett i himlens alla blå nyanser

Förgätmigej, vildroskvistar och pärlhyacinter i skir balans, från vitt till mörkblått – och alla molnblå nyanser däremellan. På bordet en alpklematis i knopp.

Sju sorters blommor, och några extra för säkerhets skull. Foto: Pernilla Hed. Foto: Pernilla Hed

3. Midsommarblomster 

Kontrasten mellan en gammal hink och bombastiska blomster är effektfull. Orange vallmo, vinröd pion, lupin, gul raps, hundkex, bleklila rododendron och blålila iris är färgstarka vänner.

LÄS OCKSÅ: 19 fantastiska balkonger att inspireras av

Fånga det vilda – men tämj det inte! Foto: Anne Nyblaeus

4. Vild bukett sommarblommor

Aklejruta, gullris, flox, jordärtskocka, blåklocka, fackelblomster, bolltistel, luktärt, rosor och atlasblomma – olika höjd på stjälkarna ger en livlig bukett.

Vaser i färgklang med kronbladen. Foto: Martin Cederblad Arr: Helene Holmstedt

5. En sommaräng av skira solitärer

En samling av glasflaskor i olika färger och former som fyllt med skira blomstänglar blir tillsammans en sommarbukett. Anemoner, luktärt, löjtnantshjärtan och vallmo får sällskap av riddarsporre och stjärnflocka. Sommarljuset skapar magi.

Flärdfri fägring i rosa. Foto: Pernilla Hed Foto: Pernilla Hed

6. Rosa rosbukett med skira vänner

Vildrosor, pioner, vresrosor, lupiner, aklejor, violkungsljus och sommarens första trädgårdsros. Sju olika sorter i rosalila nyanser blir barocklikt i en gammal serveringsskål. Skål och bänk privata.

Foto: Pernilla Hed Foto: copyright Pernilla Hed

7. Trädgårdens vita blommor i bukett

Vita Sackville-Wests vita trädgård är världsberömd för sin konsekvens i färg. En egen vit täppa i ett metalltråg blir fint på midsommarbordet. Prästkragar, schersmin, lupiner, violkungsljus, honungsros och hundkex är alla rent vita. Metalltråg från Makalösa blommor.

Av Charlotte Pettersson Text Anna Ekdahl

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

 .

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxigt bäddset för endast 199 kr. Köp nu!