Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Martin Cederblad / BMB SKH Fack

9 romantiska sovrum – från rosa till avskalat japanskt

Lugnt, romantiskt och inte ett dugg modernt. Välkommen att titta in i nio klassiskt kontemplativa sovrum.

1. Sovrum med 50 nyanser av beige

50 nyanser av beige – och inte en enda är tråkig. Här är det rosabeige, blåbeige, pudrigt … kombinerat med stilsäker ornamentik. Den noggranna bäddningen gör rummet ännu mer drömlikt, se bara på den synbart nonchalant slängda pläden – som naturligtvis är noggrant arrangerad. Den som har flest kuddar vinner!

Styling: Mari Vattekar MarkmanStyling: Mari Vattekar MarkmanStyling: Mari Vattekar Markman
Styling: Mari Vattekar Markman Foto: Anne Nybleus

2. Mysigt sovrum med textilier

Inslagen av textiler är viktiga i ett sovrum. Tyget på skåpsdörrarna lyfter snabbt trivseln. Det brunrosa tyget blir snyggt mot de vita snickerierna och de krämiga väggarna. Tyggaveln och den genomtänkta bäddningen bryts effektfullt mot taklampan och tavlan.

Foto: Stellan Herner / Living inside

3. Sovrum i karljohansstil

Kuddarna! Händerna på påslakanet! Rena rama trompe l’œil-effekten i ett för övrigt traditionellt rum i karljohansstil. Är detta årets sovrum?

Foto: Anne Nybleus

4. Rosa romantiskt sovrum

Skärmen gör rummet! Egentligen behövs den inte till något praktiskt, men den slår an en romantisk ton. Särskilt med det rosa tyget som följs upp på stolssitsen.

Foto: Anne Nybleus

5. Sovrum med ton-i-ton

Blått i blått, så ton-i-ton att man nästan går vilse. Här har budskapet om att slösa med tyget gått fram till 100 procent. Och tapeten, den lägger till ännu mer romantik i sovrummet. Ljuvligt! Himmelskt!

Foto: Anne Nybleus

6. Sovrum med inspiration från filmvärlden

Romantik kan leda till förvecklingar. Då behöver man snyfta i fred. Tänk att få sitta vid det här sminkbordet, omgiven av blommor och trollsländor, och vara lite lagom olycklig och äta choklad. Som i en filmscen!

Foto: Kleinschmidt Photography AB / Wolfgang Kleinschmidt

7. Färgkoordinerat sovrum

Varför hålla det enkelt när man kan inreda sitt sovrum som i ett palats? Här är det kungligt så det förslår, med fint formad sammetsgavel, härliga gröna toner och en tapet som får en att drömma sig bort till fjärran land. Så färgkoordinerat att orden tar slut.

Foto: Anne Nybleus

8. Sovrum med lugn färgskala

Textil i stora lass – lite fluffigt fast stilen är stram. Se den klädda gaveln, sammetsdraperiet, pälskudden och det vadderade överkastet. Alla färger i de tidigare rummen kommer igen här på ett modernare sätt, och visar att den romantiska stilen inte alltid behöver innehålla blommor.

Foto: Martin Cederblad/ BMB SKH Fack

9. Sovrum i avskalad japansk stil

Så ton-i-ton, så vilsamt. Här gäller enkelhetens romantik, inte gullighetens. Naturen är närvarande och livet känns ljust och lätt.

Foto: Martin Cederblad