3 tips som höjer energin i ditt hem enligt Feng shui-experten

I takt med att dagarna blir mörkare och soljuset inte längre är att räkna med gäller det att hämta energi från hemmet istället. Här är tre saker som snabbt gör stor skillnad hemma!

För att skapa en harmonisk känsla i hemmet kan man använda sig av Feng shui, enkelt förklarat läran om energiflödet i ett rum. Sköna hems Feng shui-expert Jannice Wistrand som driver bloggen Add Simplicity guidar dig till tre saker som ger dig en energiboost i hemmet!

Foto: Lena Evertsson

3 enkla tips som höjer energinivån hemma:

1. Ställ en blombukett på bordet

En blombukett på bordet – finns det något som kan göra så mycket för ett rum? Välj en färg på blommorna som antingen kontrasterar eller som går i färgvalen du har där hemma. Extra vackert är det med blommor i svalare toner så här års. På så vis kompenserar du de varma sensommarkvällarna på ett fint sätt. Men snart, när det mörknar något och löven faller, ta in varmare toner på dina buketter för att kompensera.

Foto: Jannice Wistrand

2. Investera i en vacker spegel

Speglar är inte bara en megastor trend just nu. Det är också ett fantastiskt hjälpmedel om du vill få energi och rymd till ett rum. Det förstorar och kan fungera som ett extra fönster. Det speglar det vackra, men tänk på att det fördubblar även ett stökigt skoställ, så tänk på var du placerar dina speglar.

Foto: Jannice Wistrand

3. Se till att du har rätt belysning

Nu mörknar det allt fortare om kvällarna och det är därför dags att ta tag i belysningen där hemma och göra en plan. Tänk på att minst ha 7 belysningspunkter i ett rum. Att variera belysningen på olika höjder. Tänk dig ett vågspel och att rummets ljuspunkter är jämt fördelade. Tänk också på att variera mellan allmän belysning, spots, dekorationsbelysning, arbetsbelysning, punktbelysning och stämningsljus.

Foto: Jannice Wistrand

LÄS MER: Snygga speglar som piggar upp – välj bland spännande design och vackra klassiker
LÄS MER:
3 tips för hallen som ger harmoni hemma enligt Feng Shui-experten

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Sköna hem här!