Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

14 nödvändiga detaljer att hamstra innan julafton

Det gäller att vara förberedd inför julstöket och stundande julhelg. Alla saker som listas här går bra att börja samla på sig redan nu, för att sedan i lugn och ro kunna koncentrera sig på annat viktigt.

1. Stearinljus

Katastrofen att få ljusbrist på annandagen, så det gäller att bunkra upp. Kronljus, värmeljus, blockljus och marschaller. Det går åt mer stearinljus än man tror under advent och jul!

2. Vaser och krukor

Julens vackra blommor förtjänar något riktigt fint och juligt att stoltsera i. Det är lätt att glömma hur mycket blommor som förbrukas under en jul, så det gäller att vara förberedd. Extra vackert till jul är patinerad terrakottakrukor, gamla soppterriner, fina glas, sirliga kaffekoppar, koppar- mässing- och tennbunkar.

3. Hyacinter

Julens blomma nummer ett, inte en jul utan hyacintdoft! De uppdrivna hyacintlökarna håller länge i matkällare eller liknande. Sedan är det bara att fylla på den den första omgången har blommat ut. På så vis kan man lyckas med konststycket med blommande hyacinter hela advent och jul.

4. Inslagspapper och snören

Är det något som kan bockas av i tid är det inköp av presentmaterial. Ju mer förberedd man är på den viktiga detaljen, desto vackrare och mer genomtänkta paket hinner man göra.

[adSpace placement="auto"]

5. Kakburkar

Julkakor och julgodis måste förvaras någonstans. Och visst gör man ofta mer julgodis och julkakor än man planerat....

6. Ljusslingor

De mörka vintermånaderna november, december och januari kräver stödljus (både ute och inne) i form av ljusslingor. Och allra vackrast och juligast är det i december månad.

7. Servetter

Att duka vackert i jul är extra roligt. Det är väl värt att satsa på fina linneservetter (finns billigt på loppis) i olika varianter.

LÄS OCKSÅ: Finaste servettvikningen i jul – så viker du en gran

8. Gran- tall- och lingonris

En rustik och naturlig skandinavisk jul skapas med mängder av olika ris från skogen. Bind kransar, sätt med naken rot i en glasvas eller lägg på farstubron.

9. Vackert porslin att duka med

Kanske lite udda tips att hamstra porslin till jul. Men ofta har man lite större middagar. Och det här med att duka vackert är väl aldrig så roligt som till jul. Leta udda tallrikar på loppis för att sätta ihop en vacker julaftonsdukning.

10. Apelsiner och nejlikor

[adSpace placement="auto"]

Så juligt med orientaliska kryddor och apelsiner. Skapa vackert dekorerade apelsiner, och ät!

11. Julkulor och annat pynt

Visst har de flesta en redan välfylld jullåda, men ändå, det är alltid lika roligt att komplettera med nya julgransdekorationer och annat pynt. Och det gäller att vara ute i god tid, godbitarna tar slut i en rasande takt.

12. Mossa

Både grönmossa och vitmossa hör julen till. Bind kransar, dekorera ljusstakar och blomsterarrangemang.

13. Pepparkaksformar

Alltid lika kul att uppdatera sig även på pepparkaksformsfronten. Det kommer ju nytt hela tiden.

14. Kvistar och grenar

Kvistar av lärkträd och andra träd blir mer och mer populärt i juletider. Ut i skog och mark eller köp på torget. Speciellt lärkträdet med sina små kottar skapar en fin julstämning både inom- och utomhus.

Bildkällor: saffronavenue.com, giftwrapper214.blogspot.com, sallyjshim.com, belgianpearls.blogspot.com, pinningangelica.posterous.com, carlaaston.com, paperandlace.com, digsdigs.com, bloglovin.com, raisedincotton.typepad.com, inspiracionline.blogspot.com, flickr.com, garnethill.com, mahoninghistory.org, pinterest.com, indiska.com, thebohemiancollective.blogspot.it, lillablanka.blogspot.fr, style-files.com, modernmountaindesign.com, buzzfeed.com, luluto.blogspot.jp, mysnowychristmas.tumblr.com, christmaholic.nl, bhg.com, craftydeas.com, time-for-fashion.blogs.elle.es