Vilka stolar passar till mitt Carl Malmstenbord?

Vi har ett vackert gammalt Carl Malmstenbord, men saknar stolar till. Kan du ge oss ett förslag på en stolsmodell som går bra ihop med bordet?

Fråga

Hej Jessica.

Jag har ärvt ett matsalsbord av Carl Malmsten men tyvärr fick jag inte med stolarna. Vi älskar bordet som är vackert och i massivt trä med utdragsskivor så att vi kan ha allt från små till stora fester. Nu funderar vi på vilka stolar vi ska köpa till och vill gärna ha lite tips. Bordet är ovalt och i träslaget körsbär, modellen heter Herrgård.

Stilen vi har hemma i övrigt är en blandning av gamla ärvda möbler och nytt.

Karin 

Svar

Hej Karin.

Tyvärr kan det vara så att man inte har komplett med stolar, men jag tycker tveklöst att man utan problem ska våga blanda stilar och årtal! Just denna typ av bord känns lite pampigare och inbjuder till riktiga middagar med längre sittningar.

Jag tycker att ni ska satsa på en mjuk klädd stol till som ramar in bordet och följer med i formen. Tex. stolen Fritz från Fogia.

Man kan även sätta till Josef Franks stolsmodell 1165 som håller samma färgton som bordet trots att det är mahogny. Passar utmärkt till men ger då en tydligare retrokänsla.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 Vitvinsglas från Iittala 299 kr. Köp nu!