Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: iStockphoto

10 viktiga detaljer för den allra härligaste julkänslan

Dofter, ljus och blommor. Här några viktiga detaljer för att sätta den där härliga julkänslan. Varning för starkt sug efter julafton!

1. Dekorera med pepparkakor – doften! 

Nöj dig inte bara med ett pepparkakshus. Häng upp kristyrdekorerade hjärtan, girlanger med pepparkakor eller varför inte ställa olika pepparkaksfigurer lite här och var i huset. Doften är en oslagbar juldoft som ger en omedelbar julkänsla.

2. Lägg ner krut på pepparkakshuset

Dekorera pepparkakshuset som om det inte fanns en morgondag! Godis, sockersnö och kristyr (vår bloggare Helena Lyth har det bästa receptet på den vitaste och fluffigaste kristyren). Gör galna och kreativa byggen, roligt tips är att göra ett skalenligt bygge av ditt eget hus.

3. Ta in naturen – kvistar, mossa, kransar

Olika kransar av lingonris eller granris är en riktig vinnare i jul. Även fin mossa i olika blomsterarrangemang. Och glöm inte bort att rosmarin är snarlik granris, både i doft och utseende. Här visar vår bloggare Mormorsglamour hur du gör fina små rosmarinskransar till juldukningen.

Foto: Catherine Lane

4. Ta dig tid att slå in extra fina julklappar

Inget slår doften av lack när det kommer till att fånga det härliga med julen. Lackning av julklappar sker med fördel kvällen innan julafton, uppesittarkvällen. Doften av lack, varm glögg i glaset och kreativt rimmande. Missa inte denna video med vår bloggare Helena Lyth när hon ger de bästa tipsen hur du lyckas med lackning av dina julklappar. Garanterad julkänsla i det!

Foto: iStockphoto

5. Pynta granen med omsorg

Granen är själva juvelen bland allt julpynt, liksom själva essensen av hela julen står den där i all sin prakt och sprider den finaste julkänslan. Hur ser din julgran ut i år? Här är 6 olika julgranar som  definitivt skänker julkänsla.

Foto: Christian Mueringer

6. Ljussättningen

Ljussätt ditt hem! Även om du skippar levande ljus i julgranen så gör kombinationen levande ljus mixat med ljusslingor och stjärnor lite överallt i huset att kan njuta dygnet runt av ljusprakten.

Foto: Roland T. Frank , Germany

7. Julmusiken 

Julmusik är en stämningshöjare av rang och aldrig är vi väl så breda i vår musiksmak som kring jul. Spotify-listorna preppas med allt från Bing Crosby till Wham och alla sjunger med!

Bildkälla

8. Julfilmerna

Pepparkakor och glögg framför en riktigt bra julfilm. Funkar lika bra varje gång!

Bildkälla

9. Julblommorna

Vare sig du väljer ståtlig amaryllis, klassisk röd julstjärna, skir tazett, doftande hyacint eller alla på en gång, så är det något visst med julens blommor och något vi inte vill vara utan.

10. Julens dofter

Några av julens dofter hittar vi här ovan, rödgranen (om du väljer en sådan) och blommorna. Dofterna hör julen till. Nejlikeapelsiner är både vackert och sätter den där juldoften man vill åt. Här finns tips på hur du ytterligare kan skapa julkänsla med dofter. Julens dofter i en kastrull – enkel och omedelbar julstämning.

Mer jul på Sköna hem:

Enkelt julpyssel – så gör du julens juligaste ljuslykta

17 fakta alla som älskar hyacint borde känna till

Julen har aldrig varit så inbjudande som i detta hem

Skandinavisk jul – den vackraste julen är naturligt grön (och vit)