Svårt att hitta rätt stil? Här är 6 färgkombinationer som alltid funkar

Du gillar färg men har inte riktigt fått kläm på hur du ska få ihop kuddar, gardiner och mattor till en harmonisk och sammanhållen stil. Eller du kanske inte ens vet vilken färgkombination du vill ha? Här kommer några tips på färgkombinationer som alltid funkar!

1. Svart och vitt

Det finns nog ingen som älskar den svart-vita kombinationen inom inredning som vi skandinavier. Vi kan kort och gott inte få nog! Men vem kan klandra oss? Det är ju helt klart en vinnande kombination där resultatet kan bli allt från strikt modern till klassiskt sekelskifte beroende på vilka val man gör.

Bildkälla

2. Blått och vitt

Älskar vi svart och vitt så är det nog blått och vitt som kommer som stark tvåa. Speciellt på våren seglar blåvita inslag upp i inredningen. Dock håller denna kombination alldeles utmärkt året om. Även här ryms olka inredningsstilar beroende på vilka val som görs, allt från den marina New Englandstilen till en traditionell men ständigt modern klassisk stil.

Bildkälla

3. Pasteller

Pastellfärger fogar sig kanske lite mer efter hur trendvindarna blåser. Men älskar du mjuka färger, följ ditt  hjärta. Pastell blir egentligen aldrig omodernt då det handlar om anspråkslösa färger som kräver minimalt med uppmärksamhet. Fint kombinerat blir det vilsamt men ändå färgrikt.

Bildkälla4. Blått och grönt

Nu börjar det bli lite mer dramatiskt. Blått och grönt gifter sig perfekt och skapar en djärv inredningsstil som vågar ta plats. Gillar du färg och att ta ut svängarna men inte vill spreta för mycket, blanda dessa båda färger i olika nyanser.

Bildkälla

5. Grått på grått

Grått har väl aldrig varit så inne som just precis nu. Och har du fallit för trenden är det bara att gratulera, det kommer inte bli omodernt i första taget. Blanda olika gråa nyanser så blir det liv och rörelse i inredningen.

Bildkälla

6. Rosa och vitt

Rosa och vitt kanske inte känns som det optimala valet utanför ett barnrum, men det beror på vilken nyans av rosa du väljer. För en mer vuxen stil, välj en smutsig rosa som andas flärd. Kombinera med vitt för att lyfta fram de rosa nyanserna.

Bildkälla

Källa: housetohome.co.uk

Res med oss på Sköna hem – klicka på bilden för att läsa mer!