Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Shutterstock

Så väljer du rätt vas till dina tulpaner – bästa tulpanvaserna

För att få ut det mesta ur din tulpanbukett behöver du ge tulpanerna de bästa förutsättningarna. Tulpaner växer vidare i vasen och behöver därmed ordentligt med utrymme för att komma till sin rätt.

Den bästa tulpanvasen är en bredare variant, med generös öppning för att tulpanerna ska ha plats att frodas, och för att de inte ska stå för tätt packat. Vissa tulpaner har dessutom en tendens att sloka mot slutet av blomningen, då måste det finnas plats för att göra det på mesta eleganta sätt!

LÄS MER: Knepen som får dina tulpaner att hålla sig fina länge 

1. Alvar Aaltos Savoy 

Alvar Aaltos klassiska glasvas Savoy designades inför Världsutställningen i Paris 1937. Enligt uppgift är Savoy den i särklass absolut bästa tulpanvasen. Med sin generösa och sirliga form ger den utmärkt utrymme för en frodig tulpanbukett. Tulpanvasen rymmer runt 36 tulpaner i givvakt, men även en mindre bukett blir vackert då tulpanerna får stöd från den böljande formen. Läs mer och köp här  

2. Matti Klenells tulpanvas 

Finska formgivaren Matti Klenell har förutom tulpanvasen formgivit ett gäng specifika vaser, bland annat odlingsvas för ekollon och kastanj. Matti Klenells tulpanvas ger både stöd och gott om utrymmer för en tulpanbukett.

3. Kosta Boda 

Låt dina tulpaner slå ut i denna vas från Kosta Boda, med design av Göran Wärff. Läs mer och köp här.  

Foto: Åhlens

4. Kastehelmi från Iittala 

Denna klassiker ur serien Kastehelmi av Oiva Toikka från Iittala gör så att tulpanerna får en vacker plats i hemmet. Läs mer och köp här.   

Foto: Cervera

5. Vas KEEPER clear S

En glasvas som passar många typer av buketter och blommor, och tulpaner gör sig särskilt snyggt i denna klassiker. Läs mer och köp här.  

Foto: Designtorget

6. Glasvas från Granit 

Viktigt att tänka på är att se till så att öppningen är generös och att tulpanerna inte är för hårt packade så kan det bli oerhört elegant, speciellt med tulpaner som har en tendens att hänga ner över vasen. Denna glasvas från Granit gör så tulpanerna står stabilt. Läs mer och köp här.  

Foto: Granit

Fler blommor på Sköna hem

21 fakta alla som älskar tulpaner borde känna till

Enkla knepet – så arrangerar du dina tulpaner extra elegant

15 olika sätt att arrangera dina tulpaner