Olika nyanser av blått i alla rum – harmoniskt och vackert

Norska inredaren Karina Holmen har målat sin 1800-talsvåning i Oslo med dova mättade färger, närmare bestämt olika grader av gråblått i olika rum. Ett enkelt, men effektivt inredningstips!

Vardagsrum

Vintageskåp med mässingslampan Atollo av Vico Magistretti för Oluce, ugglelampa av Mette Fjørtoft Vågnes för Scusi. Filmaffischen är italienskt 60-tal. Akvariet är en födelsedagspresent som fungerar som dekorationsbelysning både med och utan fiskar.

Foto: Elistabeth Aarhus

Vardagsrum

Vardagsrummet krävde en blågrå soffa, detta är Andrea Parisios Lewis up för Meridiani. Soffbord Bowl, Mater. Uppe i bokhyllan lyser Crystal bulb lamp, Lee Broom, och Vox från Rubn lightning. De guldiga vägglamporna, typiskt 70-tal är arvegods.

Foto: Elistabeth Aarhus

Vardagsrum

Den cremevita kakelugnen med spegel ihop med fjällgetsfotografiet, av Henning Bock blir en härlig och kitschig mix.

Foto: Elistabeth Aarhus

Kök

Köksbänkten är utbytt till marmor. Ovan vinylspelaren hänger verk i blandteknik av Ingun Redalen White. Det lilla hästhuvudet i keramik är en gåva till ägaren.

Foto: Elistabeth Aarhus

Kök

Himmelsblå väggar i det luftiga köket, vackra fönster och avsaknad av väggskåp bidrar till luftigheten. Handtagen på Ikeaskåpen är från Neptune home, på skåpen en bänkskiva i marmor. Köksbordet är från Lauritz.com, och ommålat med båtfärg. Köksstolar från inredningsbutiken Eske i Oslo. Ljusstakarna är indonesiska från Rue verte plus i Köpenhamn.

Foto: Elistabeth Aarhus

Konst i köket

Brigitte Bardot i britten Conrad Leach tappning.

Foto: Elistabeth Aarhus

Hall

I hallen ett vintageskåp i rosenträ med blågrå vävtapet från Élitis och porträtt av dam i svart. Vägglampa i mässing från Restart Milano, blå vas Housedoctor. Den rosa taklampan från Ochre är romantiskt pastellig mot de grå väggarna.

Foto: Elistabeth Aarhus

Sovrum

Tavlan ovan sängen är av konstnären Ulf Dreyer. Ljuskronan ett gammalt frynd från Amsterdam.

Foto: Elistabeth Aarhus

Av: Charlotte Frey Svidén

Mer inspirerande hem på Sköna hem:

Välkommen hem till mönsterformgivare Emma von Brömssen

Det går inte att misslyckas med nyanser från Farrow & Ball!"

Hemma hos mönsterdesigner Lisa Bengtsson –"tapeter berättar vem du är"

Aktuellt just nu