Lyxigaste planet någonsin — häng med in i första privata Boeing 747-8

Nog för att det finns en hel del megalyxiga små privatjet, men det här är garanterat något du aldrig sett förut. Tänk dig ett femstjärigt hotell, bara det att det kan flyga...

Ett plan stort nog för att kunna ta hundratals passagerare, men med inredning som ett lyxhotell för en enda privatägare. Japp, nu finns det på riktigt. Boeing har nämligen börjat sälja VIP-versioner av sina passagerarplan av modellen nedan till välbärgade privatpersoner och regeringar.

Washington-baserade Greenpoint Technologies, som inreder flyg till privatkunder och statschefer, har nyligen slutfört arbetet med det allra första Boeing 747-8 VIP-planet till en mycket förmögen privatkund. Och man har inte direkt sparat på lyxen...

Plantypen är det näst största passagerarplanet i världen efter Airbus A380, och den här varianten har en kabinyta på 444 kvadratmeter.

Planet har dessutom ett "loft" på 36 kvadratmeter.

Priset för ett VIP-Boeing 747-8 är 909 miljoner svenska kronor. Och då UTAN inredning...

Planet, som kan flyga runt 15 000 kilometer non-stop, är utrustat med flera rymliga sovrum.

Ytterligare ett av lyxplanets sovrum.

Här finns även flera vardagsrum och loungedelar.

Planet är också utrustat med olika kontors- och konferensrum.

Här finns också en stor matsalsdel.

Källa: www.businessinsider.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 vitvinsglas från Iittala. Köp nu!