Hur inreds bäst ett avlångt vardagsrum?

Vi har flyttat till ett underbart hus och målat om vardagsrummet i Nordsjö sandrör, vilket vi är nöjda med. Vi har jättesvårt att inreda vardagsrummet, som går i ett med kök och hall, och är väldigt avlångt.

Fråga

Hur inreds bäst ett avlångt vardagsrum?

Vi har flyttat till ett underbart hus och målat om vardagsrummet i Nordsjö sandrör, vilket vi är nöjda med. Vi har jättesvårt att inreda vardagsrummet, som går i ett med kök och hall, och är väldigt avlångt. Vi vill ha både en mysig sittplats framför den öppna spisen samt en lugn och mysig TV-plats. Problemet är att vi inte alls vet hur vi ska möblera för att få balans och proportion i rummet. Hjälp!

Ulrika

Svar

Hej Ulrika!

Oj, ja det här var inget lätt rum att möblera. Avlångt och nästan inga hela väggar.

Nu är det ju svårt att se storlek på rum och så när man inte är på plats. Jag skulle nog dock ställa två fåtöljer framför öppna spisen, och eventuellt en sitt-puff eller två som går att ta fram om fler vill sitta. Ett litet bord kan stå emellan fåtöljerna, fortfarande med plats att gå framför. Någon belysning behövs såklart så att det går att läsa.

Sen kommer problemet med tv-platsen. Jag skulle vilja ställa en soffa längst bort vid väggen, så att ni får en hel vägg bakom er, men då hamnar soffan lite fel framför verandadörrarna och dessutom hamnar tv:n framför fönstren.

Därför måste nog tyvärr soffan stå med ryggen mot fönstren och tv:n på den andra väggen. En fåtölj får hamna i bra kraftposition med uppsikt över rummet. En hörnsoffa skulle kanske också fungera.

Lägg en stor matta under hela gruppen så kommer det kännas mer som ett eget rum i rummet.

Lycka till!

 

Pernilla

Aktuellt just nu