Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Han köpte ett garage och gjorde om det till en etta - resultatet är fantastiskt!

När alla andra såg ett fallfärdigt garage såg fransmannenJérémie Buchholtz istället potentialen och gjorde om det hela till en toppmodern etta på 40 kvadrat. Du måste se det fantastiska slutresultatet!

https://youtu.be/NBYS3ZsC-cY?rel=0&width=640&height=360&frameborder=0&allowfullscreen=

FrilansfotografenJérémie Buchholtz, 34, hade svårt att få tag på ett passande boende i Bordeaux. Hans vänner och bekanta trodde honom knappt när han till slut bestämde sig för att köpa det här garaget.

Priset var då motsvarande 800 000 svenska kronor, och lokalen saknade vatten och elektricitet. Dessutom var garaget helt utan ljusinsläpp och fullt med skräp och skrot. MenJérémie hade en idé, och kontaktade vännen Matthieu de Marien, en av ägarna till arkitektbyrån Fabre/deMarien.

Matthieu deladeJérémies vision, och åtog sig projektet att skapa något helt unikt. Idag möts man istället av den här entrén:

Bristen på fönster och dagsljus har man löst med att bygga en inglasad del som både kan bli en terass och ett rum i lägenheten.

För att utnyttja den lilla ytan så effektivt som möjligt har man byggt en liten kub i lägenheten, som innehåller både soffa, sängloft, skrivbord, garderober, skåp och badrum.

Det gamla garaget är ett minne blott!

Riktigt smart compact-living-lösning!

Sovloftet är en riktigt mysig del av lägenheten.

Kuben rymmer också ett badrum med dusch och toalett!

Renoveringen inklusive inredningen gått på motsvarande 1,3 miljoner svenska kronor, och den totala kostnaden är fortfarande längre än om Jérémie hade köpt en lika stor "färdig" lägenhet i samma område i Bordeaux.

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Källa: Nytimes.com/ Bildkälla: Houzz/Fabre/deMarien