Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ettan på 12 kvadrat är den minsta till salu just nu – ger compact living ny innebörd

Nu går det att bo funktionellt på endast 12 kvadratmeter mitt i Stockholms innerstad. Men smakar det så kostar det. Kolla in den pyttelilla lägenheten som just nu ligger ute till försäljning på Hemnet för nästan 1,5 miljon kronor.

Är det möjligt att bo bekvämt på 12 kvadratmeter? I miniettan i Vasastan i Stockholm verkar det vara fullt möjligt. Här har kvadratmetrarna och takhöjden utnyttjats på bästa sätt och den nya ägaren kommer dessutom att bo i huvudstadens populäraste stadsdel.

Huset, som är byggt 1902, ligger mitt i smeten med närhet till många av Stockholms mest populära restauranger. Mitt emot fastigheten ligger Gustav Vasa kyrka och Odenplans tunnelbana. I och med det perfekta läget blir det dyra kvadratmeter att investera i. Utropspriset ligger på 1,45 miljoner vilket blir 124 583 kronor per kvadratmeter, men med tanke på hur budgivningarna i Stockholm ser ut lär priset öka efter visningen.

Tack vare den generösa takhöjden har det byggts ett sovloft, vilket frigör mycket golvyta. Här kan vi snacka om compact living, där varenda kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Titta bara på konsolhyllorna som kan svälja såväl böcker som prydnadssaker.

I dagsläget har det gjorts plats för ett litet matbord, som också används som skrivbord, men med lite lirkande går det även att få plats med en liten tvåsitssoffa.

Uppe på sovloftet finns det plats för en rejäl madrass och det går till och med att sitta upp utan att slå i huvudet. Här finns även en liten avställningsyta, men det är inget för de höjdrädda!

De mörka plankgolven ger fin kontrast till de vita väggarna och gråa trädetaljerna. Mellan de två fönstren som vetter mot innergården finns det plats för hyllor från golv till tak. Tegelväggen vid diskbänken ger lägenheten en rustik känsla och de djupa fönstren erbjuder extra avställningsyta.

Med tanke på att lägenheten endast är 12 kvadratmeter har den ändå ett rymligt kök…

…och ett helkaklat badrum med riktig dusch. Ingen Stockholmsdusch här, inte!

I lägenheten finns dessutom en så kallad portvaktslucka som vetter ut mot trapphuset. Perfekt för att spana på grannarna!

Sekelskifteslägenheten ligger just nu ute till försäljning och enligt Fastighetsbyrån passar den perfekt för studenten eller pendlaren som behöver en övernattningslägenhet.

Psst! Gör som över 61 000 andra och gilla Sköna hem på Facebook för mer härlig inspiration och läsning!

Fler häftiga boenden på Sköna Hem:

Det här galna glashuset liknar inget vi sett förut (OBS! Inget för höjdrädda)

Östermalmsvåningen blev barnvänlig – alla rum bytte plats

Vad sägs om en privat ö 10 minuter från Stockholm?