Foto: Elena Elisseeva

Städa smart – 7 saker du inte visste att du kan rengöra med handsprit

Du känner den som dina händers främsta försvarare mot bakterier. Men har du tänkt på att den även kan skona saker i ditt hem från smuts? Här är handspritens oväntade användningsområden.

1. Datormusen och tangentbordet

Du tar i dem dagligen. Och kanske delar du dem dessutom med andra personer. Rengör så ofta du kan! Att försiktigt rengöra med en skvätt handsprit på ett papper är snabbt och effektivt.

2. Fläckiga ytor

Har dina barn utforskat sin kreativitet med spritpennor eller vattenfärg på matbordet eller gardinerna? Lite handsprit på ett papper ökar avsevärt möjligheterna att neutralisera fläckiga ytor.

3. Borstar

Istället för att hålla på och gnugga dina sminkborstar med rengöringsmedel kan du fräscha upp dem snabbt med handsprit.

4. Fjärrkontrollen

Visste du att en fjärrkontroll är något av det smutsigaste i ett hem? Och att den på ett hotell i stort sett aldrig rengörs? Med spritade våtservetter, eller handsprit som du häller på en bit papper gör du enkelt och snabbt ren den.

5. Lysknappar

Har du någonsin gjort ren lysknapparna? Om inte, är det dags nu. Spraya lite handsprit på ett papper och torka av knappen.

6. Diskhon

Diskhon = stor bakteriehärd. För att hålla det fräscht mellan större rengöringar kan du med jämna mellanrum torka diskhon med lite handsprit på ett papper.

7. Kranar

Vi tar i dem efter toalettbesök och får sen tillbaka bakterierna när vi tvättat händerna och stänger av kranen. Gör rent med en våtservett eller handsprit regelbundet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!