Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Sköna hem i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

7 orsaker till att ditt hem kan göra dig deppig

Har du känt dig lite deppig och opepp den senaste tiden? Då kan det bero på ditt hem – jo faktiskt. Tro det eller ej så påverkar din inredning dig mer än du tror.

1. TV:n har för stort fokus i ditt sovrum

Ljuset från tv:n kan irritera dina ögon och förstöra din förmåga att sova under natten. Dessutom har en studie visat att par som har tv i sovrummet ligger med varandra hälften så ofta som par som inte har tv i sovrummet.

2. Dina enda ljuskällor sitter i taket

Om du endast förlitar dig på dina spotlights och lysrör i taket (speciellt i köket) så kommer du nog snart inse att det fortfarande inte ger dig tillräckligt med ljus där hemma. Lätta upp med både golvlampor och skrivbordslampor för att göra hemmet ljusare och gladare. Ingen mår bra av att leva i ett ständigt mörker.

3. Hallen är stökig med kläder överallt

En stökig hall full med kläder och skor kan göra vem som helst deprimerad. Bara genom att hänga upp dina ytterplagg ordentligt, gömma undan det du inte behöver och sätta upp skorna prydligt i ett skoställ skapar du bättre atmosfär för dig själv när du kommer hem från jobbet. Ingen stress över kaos i hallen, nu kan du återigen känna lugnet.

4. All typ av dekoration i hemmet matchar med varandra

När du väljer kuddar, plädar, gardiner och krukor – se till att det inte matachar för mycket. Genom att mixa olika färger och mönster får ditt rum så känns ditt rum levande. Om du matchar och går efter samma ton i allt du äger kommer det falla platt – och energin försvinner från hemmet.

5. Du har målat ditt kök/matsal i en kall blå nyans

Vissa typer av blå nyanser kan kännas kyliga istället för inbjudande. Och enligt en del forskning kan färgen till och med ge minskad aptit. Men vi föredrar en varmare nyans på väggarna och god hemlagad mat i magen. Orange detaljer sägs öka aptiten enligt feng shui.

6. Dina gardiner hänger för lågt

Något som är väldigt vanligt i vart och vartannat hem är att man hänger gardinerna från fönsterkarmen och neråt – dock hjälper det om du lyfter upp dem ännu en nivå, nämligen närmare taket. På så vis kommer ditt rum kännas luftigare men ger också intrycket av högt i tak. Dessutom kommer tricket ge mer ljusinsläpp vilket boostar humöret!

7. Det finns inte en krukväxt i sikte

Ljusa gröna blåser liv i ditt hem (bokstavligen) – och renar luften inomhus. Studier har visat att växter inomhus kan minska stressnivån. Det är alltså dags att fylla hemmet med blommor och blad!

Källa: Countryliving.com

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

 .