Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

7 starka inredningstrender – men känner du till symboliken i dessa?

Symbolik i inredningsdetaljer är intressant, och ofta har vi inte en aning om att vi faktiskt säger något med vår inredning. Korallen, palmen och påfågeln är några trendiga detaljer vars symbolik du kanske inte hade en aning om.

1. Påfågel 

Påfågeln symboliserar förnyelse och odödlighet. Symboliken grundar sig i att den byter ut sina fjädrar en gång om året, plus att man sedan urminnes tider trott att påfågeln inte utsätts för förruttnelse när den dör.

2. Fågelbur 

En fågebur är en symbol för att känna sig instängd. Är det en tom fågelbur liknar symboliken tomhet. Detta kan avhjälpas genom att öppna fågelburens dörr på glänt.

3. Ananas

Den vackra fruktens form är inte bara dekorativ, utan också en symbol för välkomnande och gästfrihet.

4. Franska liljan

Frankrike tog den franska liljan i besittning under 1300-talet och den har sedan dess symboliserat den franska royalismen, samt patriotism. Kakel från Franska kakelbutiken och ljusstaken Lilja, Ivar Ålenius Björk.

5. Buddha

Buddha symboliserar perfektion, och ofta har man Buddha-statyer som en påminnels om vad man vill uppnå i livet.

Det är viktigt att Buddha placeras i en kraftposition, ett fönster räknas inte som kraftposition, utan tvärtom är det en osäker placering.

Tänk på detta när du väljer plats åt din Buddha i inredningen:

– Buddhan ska placeras med ryggen mot en vägg.

– Buddhan ska inte ha något som tynger den, utan ska placeras i ett högt läge.

– Buddhan ska inte vara vänd mot väst (solen går ner i väst).

– Buddhan ska inte vara vänd mot ett badrum eller placeras i ett badrum (ses som reningsställe). (Källa: wangborgshem.se).

6. Korall 

Korallen symboliserar livskraft då den bär med sig havets kraft. Korallen sägs skydda mot olyckor och stöld och stimulerar till inre positiva förändringar. (Bildkälla: Simplicity). OBS. Naturligtvis dekorerar vi enbart med fejk-korall.

7. Palm 

Palmen symboliserar seger och odödlighet. Greker och romare  gav en palmgren ”segerpalm” till de som segrat i olika tävlingar. Palmen som odödlighetssymbol härstammar från att den ofta avbildas bredvid Kristus (som övervann döden). Poster från prints.se.

Läs också:

Därför ska du inreda med ananasdetaljer

Korallen är den nya ananasen

5 enkla förändringar alla borde göra i hemmet inför våren