Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

7 inspirerande inredningstips som kommer göra allt för ditt vardagsrum

Här är 7 enkla tips som kommer göra underverk i ditt vardagsrum. Det är bara att bestämma sig för att nu ska det bli gjort!

1. Dölj synliga sladdar

Här utfärdas en garanti på hur mycket trivsammare ditt vardagsrum kommer bli om du tar tag i detta projektet. Finns inget som adderar känslan av stök och slarv så mycket som synliga sladdar.

2. Bort med högarna från soffbordet

Högarna i hemmet har en tendens att växa till sig ganska snabbt. Ta några minuter och rensa soffbordet och ditt vardagsrum kommer glänsa till på ett kick.

Bildkälla

3. Se över dina hörn

Se dig omkring i ditt vardagsrum. Ofta finns ett litet bortglömt hörn, som antingen gapar tomt, eller är alldeles för överbelamrat. Ge lite kärlek till detta hörn, är det tomt kanske en större grön växt blir perfekt för helheten i rummet.

Bildkälla

4. Se över din belysning

Känns ditt vardagsrum ungefär som bilden här nedan? Då har det med största sannolikhet med din belysning att göra. Du har förmodligen få ljuskällor, där den primära ljuskällan är från taket, kanske en plafond och med lite för svaga glödlampor. Prova att strössla på med punktbelysning i form av bordslampor och golvlampor i olika storlekar och på olika ställen. Mellan fem och tio ljuspunkter brukar vara lagom i ett vardagsrum.

Bildkälla

5. Se över din bokhylla

Det är någonting i ditt vardagsrum som drar ner intrycket, men du kan inte riktigt sätta fingret på vad. Ta en titt på din bokhylla. Över tid tenderar den att bli stökig och oorganiserad. Man tar ut böcker, stoppar tillbaka och rör till det. Ta ett varv och ställ böckerna i räta led heller högar igen.

Bildkälla

6. Se över dina väggar

Du har inte fått upp några tavlor på väggen, eller det sitter några enstaka här och där. Men en eller inga tavlor gör ingen härlig tavelvägg. Ett projekt att ta tag i kanske? Väl grupperade tavlor gör underverk för den ombonade känslan i ett vardagsrum.

7. Se över dina projekt

Och sist men inte minst, alla ofärdiga saker som hänger som lösa trådar. Sladdar som hänger, taklampor som borde sättas upp, tavlor som borde spikas upp. Den där listen som inte har kommit på plats, eller gardinen som fortfarande ligger i sin förpackning. Just do it!

Fler tips på Sköna hem:

Topp-7-listan på smartaste förvaringen i ditt hem

21 små smarta och kreativa kök

9 tips på hur du får ditt kök mysigt

Maxa vinsten när du säljer!

8 filmer där inredaren Andrea Brodin stylar ett hem inför försäljning

Checklistor för hur du själv ska göra – rum för rum!

Bästa homestyling-knepen: möblering, detaljer + sista-minuten-tips

(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få lite fint hemma!)