Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

Foto: Ellos Home/Jotex

Inred med en trendig dagbädd – 7 populära modeller

En av de trendigaste möblerna har länge varit dagbädden – och det är lätt att förstå varför. Den är bekväm samtidigt som den ger rummet en modern och lite lyxig känsla.

Finns det något bättre än att slumra till mitt på dagen? Eller bara vila, dagdrömma, bläddra i en tidning eller läsa sin bok. Platsen är en dagbädd, placerad som en del av soffgruppen – där den också fungerar som extraplats när gästerna är många – eller framme vid fönstret så att utsikten mot himmel och grönska bidrar till tankens flykt ... Ja, så där kan man fantisera. Dagbädden har blivit en riktig önskemöbel, och möbelformgivare och producenter fyller på utbudet i jämn takt. Också de är förförda av idén.

7 dagbäddar som vi fullkomligt älskar

Som namnet antyder är dagbädden som en säng, ofta formgiven som en ganska stram modernist. Snygg i rummet i många år framöver. Ingen dagslända, bara en dagbädd. Här är sju snygga modeller i butik just nu!

1. Liva upp med en dagbädd i rosa 

Dagbädden Glänsa har en klädsel i rosa chenilletyg med ben av björk i vacker kontrast. En lös ryggkudde och en mindre sidokudde följer med. Sittdynorna är fästade med kardborre och klädseln på den stora ryggkudden och sittdynorna är avtagbar – enkelt att tvätta! Mer info och köp här (länk till Ellos Home).

Foto: Ellos Home

2. Dagbädd i rotting

Stabil dagbädd i rotting som kommer med en kallskumsmadrass och avtagbart överdrag i grått. Ur serien Bali från Nordahl, mer info och köp här (länk till Solhem Inredning).

Foto: Solhem Inredning

3. Elegant dagbädd i stilren design

Raka metallben möter ett knubbigt nackstöd – med sina diskreta kontrasterande former är dagbädden Diva en riktigt elegant dagbädd. Från House Doctor, mer info och köp här (länk till Solhem Inredning).

Foto: Solhem Inredning

4. Dagbädd i avskalad design

Dagbädden Marilyn har en klädsel i mjuk linne- och bomullsblandning och stadiga ben av furu. Mer info och köp här (länk till Jotex).

Foto: Jotex

5. Dagbädd i jute

Dagbädden Köpenhamn har flätad sadelgjord i jute och en lyxig cylinderformad kudde av läder. Underredet är gjort av vitsåpad ek.  Mer info och köp här (länk till Jotex).

1 AV 2
Foto: Jotex
2 AV 2
Foto: Jotex

6. Mindre dagbädd

Dagbädden Arch är en mindre vilsoffa, fin tillsammans med andra möbler i ett vardagsrum men kan även fungera som bänk i hallen eller sovrummet. Från ByON, mer info och köp här (länk till Royal Design).

Foto: Royal Design

7. Dagbädd för uteplatsen

Dagbädden Wellington är gjord i kalkad teak tål att stå ute. Dynan är gjord i Sunprooftyg, ett väderbeständigt och UV-resistent material. Från Hillerstorp, mer info och köp här (länk till Hulténs).

Foto: Hulténs

LÄS MER: 10 snygga hammockar – bästa tipsen för att välja rätt modell
LÄS MER: 
Så väljer du rätt soffbord – 7 råd som garanterat underlättar