7 saker att pryda dina väggar med istället för tavlor

Tavelväggar i all ära, men varför inte testa något nytt? Låt dig inte begränsas av konventioner när det kommer till väggdekor! Har du tänkt på att dekorera väggarna med till exempel köksbrickor?

1. Speglar

Fördelen med ett spegelgalleri är att du förutom att experimentera med färg och form öppnar upp rummet och ger det ett större och djupare intryck.

Bildkälla

Bildkälla

2. Klockgalleri

Om du blandar klockor i olika färger och storlekar tillför du en instant Alice i Underlandet-feeling. Originellt och superfint!

Bildkälla

3. Tomma ramar

Ibland är ramarna i sig så fina att de kan få pryda väggen alldeles på egen hand. Ett tips är att scouta billiga och fina ramar i tavlor på second hand. Sedan kan tavlorna på plockas ut och du kan snickra ihop ett riktigt fint ramgalleri! Du kan också blanda rammönster men till exempel måla om ramarna till samma färg för ett enhetligt intryck.

Bildkälla

4. Tallrikar

En nygammal klassiker som kanske lätt glöms bort men som verkligen kan tillföra det lilla extra.

Bildkälla

Bildkälla

Bildkälla

5. Växter

Inte måste växterna förpassas till fönsterbrädan! Med rätt kruka går det utmärkt att hänga dem i krokar på väggen. Garanterat superfint!

Bildkälla

6. Korgar

Ger hela rummet ett varmt, lugnt och naturnära intryck.

Bildkälla

7. Brickor och skärbrädor

Oväntat supercharmigt!

 

Bildkälla

Bildkälla

Läs mer:

4 kreativa tips på hur du kan skapa en tavelvägg 

10 vägghyllor som framhäver dina vackra saker på bästa sätt

7 vanliga misstag du gör när du väljer väggfärg 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!