6 smarta sätt att uppdatera inredningen på – utan att behöva snickra

Har du ont om pengar men ett sug efter att piffa till ditt hem? Det finns massor av saker man kan göra som snarare kräver kreativitet än en fet plånbok. Här är några enkla knep som inte ens kräver borr och hammare.

1. Byt utseende på Ikea-möbeln

Det amerikanska företaget O'Verlays har gjort fronter som passar till flera av Ikeas storsäljare, såsom byrån Malm, möbelserien Bestå och hyllan Kallax. Fronterna är vita men kan målas i önskad färg, och klistras sedan på den befintliga möbeln, vilket innebär att du slipper borra och skruva. Nytt utseende för exempelvis en Malm med fyra lådor kostar cirka 650 kronor plus frakt.

Bildkälla

Läs också: Ikea hack – 39 olika sätt att förändra din Rast-byrå

2. Piffa med nya knoppar

Genom att sätta nya knoppar på en byrå kan man förändra hela utseendet på möbeln. Snabbt och billigt.

Bildkälla

3. Gör om köket med nya skåpsdörrar

Det finns flera företag som har gjort business av att erbjuda designade skåpsdörrar som passar exempelvis Ikeas köksstommar. Ofta kostar de lite mer än originalet, men ger köket en personlig touch. Vill man hålla nere kostnaden kan man även kolla i möbelvaruhusens egna sortiment om det finns dörrar i andra färger eller träslag.

Bildkälla

Läs också: 9 kök – 9 olika sätt att använda Ikeas köksö Groland

4. Måla om

Att måla om en trämöbel är ett relativt enkelt projekt där endast fantasin sätter gränser. Inspireras av andras idéer på nätet.

Bildkälla

Bildkälla

5. Uppdatera på textilfronten

Genom att byta överkast och gardiner i sovrummet, köpa nya kuddar till soffan eller investera i badrumsmattor och handdukar i badrummet kan du snabbt få en helt ny finish på ditt hem.

Bildkälla

Läs också: 14 kreativa sätt att använda dina pallkragar och blomlådor på

6. Låt väggarna tala

Har tavlorna och fotografierna suttit på väggen sedan urminnes tider är en idé att antingen byta ut ramarna eller motiven som sitter i dem. Kanske borde bebisbilden uppdateras till skolfotot från sjuan, eller tavlan som du var så förtjust i som 20-åring ersättas med en affisch från ett konstmuseum? Genom att byta innehåll behöver du inte blotta gamla skruvhål i tavelväggen, men sätter ändå en helt ny prägel. Om du tröttnat på själva ramen kan du leta efter andra varianter men med samma mått.

Foto: ©2014 Jennifer Kathryn Photography for The Ever

Bildkälla

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!