11 smarta inredningshacks som uppskattas av både barn och föräldrar

Smarta hacks när man har barn är guld värt. Vare sig det handlar om att organisera hallen eller återanvända en utväxt spjälsäng är det perfekta små projekt att ha när andan faller på.

1. Skapa en egen hängmatta

Bildkälla

Kanske har ni ingen trädgård, eller så är det för kallt ute? I vilket fall brukar barn tycka om hängmattor, så varför inte knyta ett gigantiskt tyg runt ett bord, som på bilden ovan, där knoddarna kan mysa?

2. Gör ett dockhus av en bokhylla

Bildkälla

Många möbelvaruhus har bokhyllor i denna modell, och den blir ju perfekt som dockhus. Om ni inte vill måla tak och skorsten direkt på väggen kan ni dra upp linjerna med hjälp av garn. På så sätt kan husets form även varieras.

3. Samla omslagspappret på ett ställe

Bildkälla

Presentpapper har en tendens att bli skrynkligt eftersom det alltid är för långt för alla byrålådor. Att stoppa ned rullarna i en behållare som egentligen är till för toapapper är genialt.

4. Gör en hylla av en tidskriftssamlare

Bildkälla

Otroligt smart hack där en tidskriftssamlare görs om till en vägghylla. Varför inte ha den som nattduksbord i de större barnens rum? Perfekt att låta mobilsladden sticka ut genom hålet också!

5. Förvandla spjälsängen till ett skrivbord

Bildkälla

Det här är så smart! När yngsta barnet har växt ur spjälsängen tar ni bort fronten och lägger en skiva över ribbotten. Spjälorna passar att sätta upp saker på och genom att måla skrivytan med griffelfärg har ni en perfekt pysselhörna.

6. Få ordning i hallen

Bildkälla

Billysbokhyllorna från Ikea passar inte bara bra för bokförvaring. Här har en storfamilj placerat dem i hallen och gett varje barn en hylla var. Genom att flytta om hyllplanen samt skruva upp några krokar finns det plats för såväl skolväskor som skor. Ett perfekt sätt att slippa blanda ihop vantar och jackor under stressiga morgnar.

7. Gör en portabel garderob till bebiskläderna

Bildkälla

Serveringsvagnen Råskog från Ikea passar till mycket. Här har den använts som förvaring till bebisens saker. Enkel att dra med sig i hemmets olika rum och smart eftersom den ger god översikt över vad som finns att tillgå.

8. Förvara leksaksbilarna på väggen

Bildkälla

En knivmagnet passar lika bra i barnrummet, där den blir förvaring för alla leksaksbilar. Kanske blir städningen till och med roligare för barnen när de får bilarna att "sväva" på väggen!

9. Skapa en enkel garderob

Bildkälla

Den här typen av hylla finns i de flesta möbelvaruhus och blir en perfekt mittpelare för en öppen garderob i barnrummet. Ett par stänger att hänga galgar på håller ordning bland kläderna och med en tvättkorg nedanför har du allting samlat på ett ställe.

10. Skydda din inredning med smartaste hacket

Bildkälla

Med små barn följer säkerhetsåtgärder i hemmet. Istället för att borra upp skyddsgrinden direkt i trappräcket kan ni fästa en planka med buntband på stolpen, och sedan skruva fast grinden i den. Så smart hack!

11. Sittpuff och förvaring i ett

Bildkälla

Har du också funderat över varför barnen måste ha så många gosedjur? Här har en uppfinningsrik förälder sytt en stor sittpuff där gosedjuren agerar stoppning. På så sätt får barnen en mysig sittplats, men kan även ta fram ett mjukdjur att mysa med under lässtunden.

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

 .