Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Helén Pe/Jonas Ingerstedt

Inspiration: 11 fantastiskt mysiga vardagsrum – vi förklarar varför!

Ett vardagsrum med mörka färger, mjuka mattor, generöst med fluffiga kuddar, plädar, böcker och tavelväggar låter mysigt, eller hur? Här bjuder vi på inspiration och inredningstips till vardagsrummet. 

11 inspirerande vardagsrum med det lilla extra

Här kommer 11 exempel på mysiga vardagsrum. Samt en förklaring till varför just dessa vardagsrum har det där lilla extra!

1. Ombonat vardagsrum med rustik touch

Mjuka jordfärger, en fluffig matta och massor av mjuka kuddar och filtar som ger rummet mönster. De rustika soffborden i trä bidrar också till en mysig känsla i vardagsrummet. 

Foto: Lina Östling

2. Mörkt & mysigt med metallskimmer

Mörka färger ger myskänsla, särskilt i stora rum. Dova färger lyfter fram dina vackra tavlor, vaser och lampor. Våga ta i med mörka färger! Blanda upp med ljusare detaljer, som den ljusa soffan, och låt blanka metaller reflektera ljuset. Här får mattans lyster fin effekt. 

Dämpade färgnyanser skapar både elegans och en inbjudande stämning i vardagsrummet.Dämpade färgnyanser skapar både elegans och en inbjudande stämning i vardagsrummet.Dämpade färgnyanser skapar både elegans och en inbjudande stämning i vardagsrummet.
Dämpade färgnyanser skapar både elegans och en inbjudande stämning i vardagsrummet. Foto: Jorunn Tharaldsen

3. Vardagsrum med fluffig matta som ö

Att ta i med rejält stor matta är läckert! När mattan rymmer alla möblerna – med alla fötterna på mattan – ramar mattan in soffgruppen snyggt och skapar en egen mys-ö i rummet. Är mattan dessutom fluffig som den här vill man ju inte annat än snuggla med tårna i den.

Foto: Jonas Ingerstedt

4. Vardagsrum med böljande, vackra gardiner

Sobert vita väggar – sobert vita gardiner. Men den härliga mängden tyg mjukar upp det ljusa vardagsrummet och ger det vita en varm vibb.

Foto: Anne Nyblaeus

5. Vardagsrum med läshörn i snygga pasteller

Att mixa olika färger är effektfullt. Tricket för att lyckas är att välja nyanser med samma mängd svart i, då trivs de väl ihop. Den duvblå bokhyllan är ett hemmabygge, liksom dagbädden. 

Foto: Helén Pe

6. Öppen brasa som vardagsrummets hjärta

En levande eld är så klart magi för mysfaktorn, oavsett om den brinner i en öppen brasa, kamin eller kakelugn. I den här norska hytten fick de värmande lågorna maffig inramning i form av en antik, fransk eldstad. Vem vill inte kura upp med en bok här regniga sommarkvällar som frostbitna vinterdagar? 

Foto: Margaret de Lange

7. Vitt & fräscht – med massor av personlighet!

Vit soffa, vita väggar, vit matta, vita kuddar – ändå så otroligt inbjudande! Träborden, tavlorna, strukturen i kuddarna, färska blommorna och alla etniska detaljer laddar det här mysiga vardagsrummet med värme.

Foto: Anne Nyblaeus

8. More is more – vardagsrum i färg!

Tavlor gör sig INTE bäst mot vita väggar. Det är en myt. Färg förstärker konsten och skapar en stimulerande spänning. Här mixas och matchas färger, mönster, tidsepoker och stilar oförskräckt. Och resultatet är fantastiskt!

Foto: Helén Pe

9. Pampigt vardagsrum deluxe!

Ett vardagsrum med wow-faktor. Kaxiga lampor, pösiga soffor och sköna textilier får skönt fokus här. Med ett stort soffbord ryms snygga stilleben och buketter – och kaffekoppen!

Foto: Anne Nyblaeus

10. Vardagsrum där soffan släppt sargen!

Soffor behöver ju inte stå längs med väggarna. Flytta ut dem mitt i rummet för en ledigare stil. En fin soffrygg eller som här, ett nätt sideboard ger utrymmet bakom soffan stil.

Foto: Anne Nyblaeus

11. Matplats som passar vardagsrummet

Många vardagsrum rymmer också en matgrupp. Med bord och stolar med träben, dova färger och en stor matta under smälter matplatsen fint in med soffhänget.

Tips! 5 vackra detaljer som höjer mysfaktorn rejält!

1. Ljuslyktor

Fina ljushållare sätter stämningen. 

Foto: Cervera

2. Mjuk filt

Mysig ullpläd i grönt!

Foto: Åhléns

3. Taklampa 

Rätt belysning är viktigt i ett vardagsrum. 

Foto: Åhléns

4. Kudde

Kudde i fin blå färg.

Foto: Ellos

 5. Mysigt ljus 

En oljelampa ger ett mysigt inslag i vardagsrummet. 

Foto: Åhléns

Mer info och köp här (länk till Åhléns).

LÄS MER: Sluttande tomten blev drömterrass med pool, pergola och utekök med tre grillar
LÄS MER: 6 sätt att göra höstfint hemma med textil – inredningsexpertens bästa tips