15 fantastiska exempel på gardiner till vardagsrummet

Enfärgade gardiner, mönstrade gardiner. Pampiga gardiner som faller tungt, eller lättare gardiner som silar ljuset. Här är 15 exempel på vackra gardiner för ditt vardagsrum.

Långa svepande gardiner för avspänd elegans eller mönster och mustiga färger för en extra ombonad och personlig känsla. Här har vi valt ut våra favoriter till vardagsrummet!

15 snygga gardiner till vardagsrummet

1. Läs också: Ska du hänga gardiner – undvik dessa 7 misstag

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 

9. Läs också: Så fixar du hotellyx i ditt sovrum

10. 

11. 

12. Läs också: 9 gardiner du kommer vilja inreda ditt hem med i höst

13. 

14. 

Foto: Rebecca Martyn

15. 

Värt att tänka på när du väljer gardiner:

1. DUBBELT UPP. Häng skira gardiner i ringar på smal gardinstång. Vackrast blir de med mycket tyg. Dubbla längder på varje sida - varför inte?

2. TROLLA. Låt gardinstången gå en bit utanför fönstret på var sida, eller sätt den vid taket och häng gardinen från tak till golv. Det gör att fönstret ser större och pampigare ut.

3. INVESTERA. Klassiska gardiner i tyngre tyger blir allra vackrast i generös bredd och med foder. Om man vill ha det maffiga intrycket finns inga genvägar - och det kan kosta en slant.

4. RAMA IN. Förhöj enkla vita längder med ett påsytt band ca 10 cm in från kanten längs sidorna och nertill. Vitt med grå eller svart "ram" ger ett skräddat, elegant intryck.

Bildkällor: notmybeautifulhome.tumblr.com , bedroom-gallery2.blogspot.com, thefrenchinspiredroom.com, supermodular.com, blog.justinablakeney.com, gardenista.com, mybutteryfly.com, fortheloveofahouse.blogspot.se, apartmenttherapy.com, fieldstonehilldesign.com, decorpad.com, richardmishaan.com, mcalpineboothferrier.com, homebunch.com. pinterest.com, ikea.se

Maxa vinsten när du säljer!

8 filmer där inredaren Andrea Brodin stylar ett hem inför försäljning

Checklistor för hur du själv ska göra – rum för rum!

Bästa homestyling-knepen: möblering, detaljer + sista-minuten-tips

(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få lite fint hemma!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxiga produkter från Rituals för endast 199 kr. Köp nu!