Två effektiva sätt att bekämpa mördarsniglar (som är nästan helt gratis!)

Om man vill bekämpa mördarsniglar i trädgården är det dags att börja så tidigt som möjligt, gärna redan på våren. De här två knepen är både billiga och fungerar riktigt bra.

Bekämpa mördarsniglar med snigelfälla – petflaska och öl:

Med den här ölfällan fångar man mördarsniglarna och avlivar dem skonsamt. Det enda som behövs är en pet-flaska och något slags öl, det fungerar bra med billig folköl från mataffären.

Skär av flaskans topp och vänd den in i flaskan. Fyll på med lite öl och lägg flaskan på marken. Mördarsniglarna tycker om den jästa öldoften och kryper in i flaskan, men kan inte komma ut igen. 

 

Salta inte på mördarsniglarna!

Det finns ingen anledning att plåga mördarsniglar till döds. Dessutom är saltet inte bra för trädgården. Det hamnar i jorden och påverkar mikrolivet negativt. Undvik därför att salta och kalka på mördarsniglar.

 

Bekämpa mördarsniglar med snigelfälla – mjölkpaket, sprit och malt:

Den här fällan är något mer effektiv än den tidigare. Använd en tom mjölkkartong och häll i en blandning av vatten, maltextrakt och sprit.

Mördarsniglarna lockas av maltdoften och söker sig in i mjölkkartongen. Det går bra att använda både den nyare kartongen med skruvkork och den äldre varianten med papperspip – men bäst är den med kork eftersom andra sorters sniglar med hus inte kommer in genom hålet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!