Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa skonahem i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Från trädgård till drömmigt uterum – med enkla detaljen

Att helhjärtat rå om sin trädgård är en trend som växer sig starkare för varje säsong. Utemöbler, utekök, mattor och gardiner är klassiska hjälpmedel för att skapa känslan av ett rum, trots att det huserar under bar himmel.

Men det finns en detalj som är avgörande – och den är lika simple som tillgänglig.

Trenden att trädgården och uteplatsen blir mer och mer ombonad växer för varje säsong. Trädgården fylls med utemöbler, utekök, belysning, mattor och gardiner för att skapa känslan av ett rum där ute och inne möts i en härlig symfoni av sommarvärme, ljumma vindar och grilldoft. En plats i solen helt enkelt där vi vill hänga hela sommaren.

En spegel i trädgården skapar magi

Nu adderar vi en detalj för att skapa våra drömmars trädgård. Häng ut en spegel i trädgården! En spegel skapar rymd och reflekterar ljus, det vet vi sedan länge. Så varför inte lyfta ut en spegel till trädgården? Effekten kan bli helt magisk. När grönskan från trädgården reflekteras i spegeln blir det nästan som en öppning till en annan dimension. En spännande illusion av en oändlig trädgård. Tänk dock på att skydda fåglar (men även människor!) från att flyga eller gå in i spegeln genom att använda en rovfågelssilhuett på spegeln.

En stående spegel mot en vägg där gränsen mellan spegel och verklighet suddas ut på ett magiskt sätt. (Glöm inte rovfågelssilhuetten bara, hög risk för att något levande tar ett kliv in i spegeln här!).

LÄS MER: Vacker trädgård i miniatyr – 12 exempel

Källa

Här skapar spegeln en illusion av ett extra fönster.

Källa

Recykla en väderbiten gammal fönsterbåge med spröjs!

LÄS MER: Fantastisk trädgård – 9 underbara pergolor 

Källa

Eller, låt spegeln pryda uteplatsen!

Källa

Stilen behöver verkligen inte vara romantisk. Nybyggda, stilrena hus har ofta ett insynsskyddande plank, som det svarta här nedanför. Enkel elegans.

Källa

Men det behöver heller inte vara mer komplicerat än så här för att skapa en fin effekt i trädgården med en spegel. Här lyfter den färgen hos hortensian.

Källa

En vacker spegel på innergården ger också en känsla av rymd.

Källa

En spegel eller en hemlig gång...?

Källa

Eller så blir spegeln bara en fin detalj, bara för att!

Källa

PS. Tänk också på att inte placera spegeln i direkt solljus, en riktigt varm dag skulle det i värsta fall kunna orsaka eldsvåda om det samtidigt finns torrt gräs eller torra löv i närheten.

ÄS MER: 24 inspirerande och härliga utekök