25 inspirerande uterum – så inreder du din altan eller balkong

Hög tid att inreda uteplatsen inför sommarsäsongen. Kanske är du mogen för en lite mer ombonad uteplats i år. Ös på med textilier, krukor och sköna sittmöbler för en ombonad uterumskänsla.

Själva definitionen på ett uterum är förlänga utomhusperioden så länge som möjligt. Ett uterum ska således helst inte vara beroende av väder och vind, utan någon form av tak, väggar och värmekälla bör finnas. Lite mer generellt så kan termen uterum även beskriva en altan eller balkong som är något mer ombonad. Här hoppas vi att ni kan finna härlig inspiration till ert eget utrerum!

1. Ombonat uterum med skydd både från växtlighet och bambuväggar. Som tak ett rejält parasoll.

2. Fristående uterum med gardinlängder som ger en ombonad känsla, likaväl som de skyddar mot vind. Mysigt med elsdstaden som fått en egen plats.

LÄS MER: 11 enkla tips till den härligaste uteplatsen

3. Nästan som ett ombonat vardagsrum, fast ute.

4. En veranda är också en form av uterum. Vackert i vitt och ljusa träslag.

LÄS MER: 21 inspirerande och härliga utekök

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

Bildkällor: hgtv.com, elmueble.com, bhg.com, lushhome.com, pinterest.com, sadecor.co.za, southernliving.com, pull.imgfave.netdna-cdn.com, lady.inspirasjonsblogg.jotun.no, decocasa.com.ar, grandtrunkgoods.com, 2.bp.blogspot.com, flickr.com, chic-deco.blogspot.com, myhomeideas.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!