9 vackra dörrkransar som gör oss extra glada över hösten

En vacker dörrkrans får fart på höststämningen. Ta vara på naturens skiftningar när hösten breder ut sig och bind din egen vackra höstkrans. Här kommer 9 ljuvliga kransar att inspireras av.

Många väntar till advent med att hänga upp en krans på dörren men vi ser ingen anledning att dra ut på det så länge. Hösten är en fantastisk tid att knåpa ihop sina egna dekorationer! Naturen erbjuder massor av pysselmaterial med bladverk och bär i starka färger och spännande former på växter och kala grenar. Varför inte följa naturen och låta din krans ändra skepnad under säsongen?

1. Sensommarkrans med små torkade blommor

Njut av sommarens färger långt in på hösten med en krans av torkade blommor. Tätt sittande blommor i ljuva pasteller blir som en blomsteräng att drömma om i den begynnande höstskymningen.

Foto: Jason Wong

2. Yvig halvkrans med stora torkade blommor

Blommorna bleknar och torkar i takt med att vi går längre in i hösten och kransen blir till en symbol över tidens gång. Vackert!

• Tips! Vill du göra din egen halvkrans? Först och främst, använd helt färska blommor som sedan får torka på stommen. Välj ut några få vackra favoriter i olika storlekar och placera med lite mellanrum så att de vackra formerna blir intakta. Känns kransen lite gles kan du fylla ut med exempelvis yviga eucalyptusblad. Tänk på att lägga större, tyngre blommor så att de pekar nedåt, då undviker du att de hänger fult när de börjar torka.

Foto: Shutterstock

3. Krans i brända toner med vete och torkad physalis

Naturen är full av olika former som tillsammans skapar vackra helheter. Växternas skilda karaktär framträder tydligt när hela kransen går i likadana brända toner.

Foto: Shutterstock

4. Fyllig krans med torkade tistlar och gröna blad

Övergången från sensommar till mörker är lång och ingen annan säsong är väl naturen så rik på olika uttryck som under hösten. Låt det avspeglas i en vacker krans som blandar klart lysande gröna blad med torkade växter.

Foto: Annie Spratt

5. Sober krans med synlig stomme av grenar

I det enkla bor det vackra. Svårare än så här behöver det inte vara!

Foto: Annie Spratt

6. Krans som går ton-i-ton med ytterdörren

En krans i samma kulör som ytterdörren smälter in i helheten och förhöjer hela atmosfären kring entrén. Variation skapas genom att blanda olika nyanser. Några små tillskott av kvistar i en komplementfärg och kransen är, tja, helt enkelt komplett!

Foto: Lina Östling

7. Klassisk och extravagant höstkrans

Vädret må vara kyligt och mörkret tätare under hösten, men sällan är väl träden så vackra som när lövverken exploderar av starka färger. Hylla hösten med en fyllig krans som låter bladen stå i centrum.

Foto: Luann Hunt

8. Halvkrans med synlig stomme och starka färger

Fånga in lite av höstens fyrverkerier och häng upp på dörren. Den här sortens krans kräver inget finlir – färgerna gör jobbet.

• Tips! Om du själv vill göra en krans på höstens vackra löv, se till att konservera dem först. Kolla in här hur du gör.

Foto: Evgeny Dzhumaev

9. Krans med röda bär

De vackra höstlöven faller ett och ett allteftersom hösten går och kvar hänger lysande röda bären på kala grenar. En vacker krans med röda bär är stilfullt och kan hänga uppe ända tills det är dags att byta den mot en julkrans.

Foto: Shutterstock

Psst! Skogen är som sagt en guldgruva för pyssel- och växtintresserade under hösten. Passa på att gå ut och plocka ekollon att odla i vas. Så här gör du för att lyckas gro ekollon.

Läs mer:

10 underbara bilder som får oss att välkomna hösten

Så konserverar du höstlöv (perfekt för pysselkvällen)

_________________________________________

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + set från Meraki & handdukar. Köp nu!