4 härliga växttrender att bli nyfiken på 2018

De senaste åren har våra hem fyllts med allt från monstereror och kaktusar till fiolfikusar. De växterna är såklart fortfarande fina och härliga, men om du är sugen på att ta dig an några nya växter kan du satsa på någon av de här trendiga växterna.

1. Stråk av färg

 Bildkälla: The Sill

Att få in mer färgglada växter är helrätt i år. Blomstervagga har blad som ser ut att ha blivit målade i rosa och lila på undersidan, medan bladen på ovansidan är gröna. Växten trivs bäst på en ljus plats, men undvik starkt solljus och stark innebelysning. Blomstervaggan gillar vatten så den får gärna stå fuktig.

2. Härliga mönster

 Bildkälla: The Sill

För att få in mer liv i dina växter kan du satsa på de med fina mönster. Kalatea Freddies blad är mönstrade i grönt och grått. Växten gillar att stå halvskuggigt eller ljust, men inte soligt. Håll gärna jorden fuktig, och duscha bladen om luften är torr.

3. Vattenväxter

 Bildkälla: The Merry Thought

Om du inte har så gröna fingrar kan en vattenväxt passa dig perfekt. Eftersom de lever i vatten finns det ingen risk för övervattning, eller att du vattnar dem för lite. Getraggsalg är en liten grönalg med styva grenar som bildar små tofsar. Förutom att växten är väldigt gullig är den som sagt också lätt att ta hand om. Den vill gärna stå ganska mörkt.

4. Små fruktträd

Fruktträd är både fina och ger en något gott i utbyte. Ett citronträd vill helst stå utomhus på sommaren och gärna i varmt soligt, skyddat läge. Det mår bäst om det vattnas med kalkfattigt vatten. Duscha trädet regelbundet för att hålla luftfuktigheten så hög som möjligt. HÄR hittar du allt du behöver veta om citronträd.

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 vitvinsglas från Iittala. Köp nu!