Storstilat med små finanser

Ett inspirationsrikt hem kräver inte en stor plånbok, och receptet på den rätta blandningen är enkelt. Mixa mindre nyinköp med det ärvda, rör om i möbleringen och krydda med färg! Tänk på att kulört piggar upp och att enhetlighet knyter samman. Toppa med textil för fräschör. Och voilà – en helt ny smakupplevelse.

Gammalt och nytt. 

Nya överdrag gör susen på soffa och fåtöljer. En stor spegel ger rummet rymd, tända ljus, tåliga snittblommor och frukt är andra små medel som förgyller lite extra. En mått­anpassad matta är ett prisvärt, snyggt och dessutom flyttbart alternativ till en heltäckande matta.

Vitt mot kryddig bas. 

På laptophyllan som bara är 20 cm djup när skivan är uppfälld ryms dator och skrivbordsattiraljer. Asymmetriska förvaringskombinationer är hett, här är ett snyggt budgetalternativ av ihopskruvade cd-hyllor från Ikea. Lösningen fungerar fint i långsmala och svåra utrymmen som hallen. Tapeten och den antika glaslampan värmer i den enkla basinredningen.

Konsten åt folket!

Digitaltryckta reproduktioner på fine art-papper är ett sätt att fylla väggarna med modern konst av god kvalitet, utan att det svider för mycket i plånboken. En nött trädgårdsbänk blir ett konstverk i sig när den får en ny och oväntad plats 

inomhus.

Smycka med textil

I sovrummet vill man gärna satsa på bra madrasser, men enkla knep ger lyxig känsla åt resten av inredningen också. I stället för att köpa en sänggavel kan väggen vid huvudändan dekoreras. Här används ett gammalt fönstergaller. En smidesgrind eller en tapet som bryter av ger också en fin effekt. Satsa på enfärgat bäddlinne, och smycka sedan sängen med kuddar i fina mönster och ett enkelöverkast i fotänden. 

Mixat middagsbord! 

Ett enkelt basporslin blir elegant med små hjälpmedel. Middagsbordet som köpts på auktion framhävs av strama stolar, en vikskärm delar av mellan mat och vardagsrum. Udda linneservetter har fått nytt liv med svart textilfärg, och ett fotografi kopierat på papper matchar som underlägg. Några få blommor eller kvistar är sedan allt som behövs.

Dubbelt uppåt

Med en färg som knyter samman kan två eller flera udda möbler i olika stilar kännas enhetliga, så se efter en gång till vad som finns i förrådet och på vinden och ta fram penseln. Staplade på höjden ger byråerna ett charmigt intryck och sparar dessutom utrymme, en lyx i sig. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + lyxigt bäddset för endast 199 kr. Köp nu!