Foto: Sköna hem

Världens mest spektakulära sängar

Spektakulärt, lyxigt och dyrt. 40 miljoner kronor för en säng utöver det vanliga. Vad kan den vara gjord av, guld? Ja, bland annat!

Baldacchino Supreme

Stuart Hughes i samarbete med  italienska Fratelli Basile har skapat det som sägs vara världens dyraste säng. Handgjord i exklusiva träslag och täckt med  24k guld, med de finaste italienska siden- och bomullstyger. Sängen kostar runt 40  miljoner kronor, och finns bara i två exemplar.

PMD Sunset Bed

Möbeldesigner Abdolhay Parnian har skapat detta blickfång till säng. Välj mellan en mängd olika material som bland annat  ebenholts, sapele eller lönn. Sängen är utrustad med tekniska  funktioner som ipad-hållare, laddstationer, hemliga fack samt tv- och datorskärmar.

Golden bed från Jado Steel

Golden bed. En gyllene säng med extra allt. Helt överdragen med 24K guld och beströdd med Swarovski kristaller, inklusive alla tänkbara tekniska finesser som DVD/Blu-ray spelare och  internetuppkoppling. 4 miljoner kronor och sängen är din!

Magnetic floating bed

Magnetic floating bed, så heter den holländska arkitekten Janjaap Ruijssenaars svävande säng. Inspirerad av gravitationen – och viljan att utmana, utgick designern från magneter för att skapa sängen som definitivt går emot gravitationens krafter.

Sovrumsinspiration i vårt galleri, Sovrum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 vitvinsglas från Iittala. Köp nu!