Topp 10 snyggaste sovrummen ur filmens värld

Topp 10 snyggaste sovrummet ur olika filmer. Vi börjar nerifrån, på plats 10 hittar vi...

10. The Great Gatsby

Tjusigt färgkoordinerat med en air av lyx och exklusiva material, mattan är fantastisk. Men lite som att sova i ett väntrum. Den höga takhöjden är varken rogivande eller lugnande.

9. The holiday

Sängen är fantastisk, likaså lyxen att ha en öppen spis i sovrummet. Men här har vi takhöjden igen som stör. Ett sovrum ska kännas ombonat, vilket är svårt med flera meters takhöjd.

8. Sex and the city

Foto: S-S

Carrie Bradshaws sovrum är tjusigt på alla sätt och vis, men känns kalt och kyligt. En stor härlig mjuk matta hade höjt poängen avsevärt. Tavelväggen och de maffiga gardinerna (som hade vunnit på att gå i en mjukare färg än kritvitt) kan man dock inspireras av.

7. Marie Antoinette

Först tänker man wow! Siden, sammet, rosa rosor, guld, brokad, här vill jag sova min skönhetssömn och äta kakor! Men sedan, kanske lite för blommigt och krusidulligt för att funka i längden.

6. The good wife

Det här är skulle man kunna säga ett sovrum i den ultimata hotellstilen. Alla detaljer ytterst noga utvalda. Stramt, sobert och elegant, men precis på gränsen att bli just för mycket hotell och för lite personligt sovrum.

5. Revenge

Foto: Julia

Ett personligt sovrum med mjuka färger, snygg sänggavel och antika detaljer som sätter en personlig prägel. Tummen upp för sänglamporna, den stoppade sänggaveln och de antika sängborden.

4. Oceans 13

Stram 60-talsstil när den är som bäst och glammigast. Elegant och stramt, men utan att bli opersonligt. Spännande sänggavel och vackra sänglampor.

3. Downton Abbey

Ombonat och inbjudande på det där mysiga engelska sättet. Här vill man ligga och dricka te och äta scones som om det inte fanns någon morgondag.

2. The Holiday

Symmetri, vackra detaljer, mjuka färger och den perfekta mattan gör att detta mycket inbjudande sovrummet nästan kniper första platsen.

1. Mad men

På första plats hittar vi ett sovrum från tv-serien Mad men. Det är enkelheten i den mjuka heltäckningsmattan kombinerat med den vackra och väl arbetade sänggaveln som för detta sovrum till toppen.

Bildlänkar: sivanayla.com, hookedonhouses.com, housebeautiful.com

Läs också:

61 enkla och snabba sätt att förnya ditt sovrum