Människor som bäddar på morgonen är lyckligare och mer produktiva

Starta dagen med att bädda sängen – det kan påverka dig mer än du tror. Enligt en undersökning är morgonbäddare mer benägna att tycka om sina jobb, träna regelbundet och de känner sig dessutom mer utvilade.

Undersökningen har gjorts av Hunch.com och 68 000 personer deltog i den,skriver Elite Daily.Bland de deltagare som angav att de bäddar sängen varje morgon ansåg sig 71 procent vara lyckliga. Bland dem som inte bäddar sängen ansåg sig 62 procent vara olyckliga.

– Din säng symboliserar dig. Det är något med att ha sin säng i ordning som får ditt liv att kännas på samma sätt, säger Gretchen Rubin,författare till boken "The Happiness Project", till Elite Daily.

När Gretchen Rubin gjorde research till sin bok och ville ta reda på vad som gör människor lyckliga så dök sängbäddningen upp flera gånger.

– Det är en ganska trivial sak, men om och om igen säger människor att när de får kontroll på den här lilla handlingen så får de i allmänhet också mer kontroll över sina liv,säger författaren.

Och en god vana leder ofta till fler goda vanor. Enligt boken "The Power of Habit", skriven av den prisbelönta reporternCharles Duhigg, kan sängbäddning göra dig både mer effektiv och bättre på att hålla en budget.

Inga mer ursäkter för att inte bädda sängen med andra ord!