Inredaren Virgina Maissen väljer grönt och vintage i sitt hem

"Jag gillar att mixa, ta risker. Och varje period i mitt liv ska lämna spår", säger inredaren Virginia Maissen om sitt gröna och detaljrika hem.

Virginia bor tillsammans med sin två söner i en våning i Zürich. Här är hennes inspirerande gröna hem, fyllt med personliga detaljer, designklassiker och vintage.

Vardagsrum

Tidlöst klassisk soffa för att kunna anpassas till förändringar i inredningen. På väggen emaljarbeten med motiv från Afrika, köpta i New York. På 50-talsskåpet i valnöt, från Knoll, en keramiksamling från samma period. Satsbord av Gianfranco Frattini.

Sextiotalsfåtölj och Minottisoffa i kontrast till gröna väggar och våningens originalarkitektur. Inramningen kring dörren är typisk för Schweiziska våningar i början av 1900-talet.

Matsal

Bord och stolar 60-tal, tapeten äkta vintage, antika koreanska apoteksskåp och en turkisk matta. Taklampan är Verner Pantons Seashell.

Gröna detaljer

Det stoppade hjärtat är en målning av Andreas Dobler.

"Arrangera alltid föremålen i grupper, det blir blickfång och skapar ett lugn." Här låter Virginia Maissen muranoglas i fjärilsfärger förstärka de äkta fjärilarna i glas och ram, inhandlade i Brasilien.

Sovrum

Rullgardinen ovanför sängen, med marockanskt lapptäcke, är gjord av en gammal Frankrike-karta. Collaget av målningar och privata fotografier på väggen representerar olika perioder i Virginias liv.

Publicerad i Sköna hem nr 3, 2014.

Läs också:

Pampigt hus till salu – du kan aldrig gissa vad som finns på vinden...

16 smarta lösningar för små badrum

8 smarta tips när du ska inreda ditt sovrum

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + 4 vitvinsglas från Iittala. Köp nu!