8 tips på hur du kan piffa upp ditt sovrum

Det är viktigt att trivas i sitt sovrum, så man kan sova ordentligt och återhämta sig. Om ditt sovrum känns lite tråkigt eller oinspirerande kan det vara dags för en förändring. Här är några tips på hur du enkelt kan få en ny look i ditt sovrum.

1. Nya sängkläder

Sängen tar ofta stor plats i sovrummet, så hur den ser ut påverkar såklart mycket. Köp fina nya sängkläder för att få en förändring snabbt. Om du inte har ett överkast eller prydnadskuddar kan du investera i det med om du vill.

2. Gör om möblerna

Har nattduksborden tråkiga handtag? Byt ut dem mot ett par snyggare! Har du en byrå som ser sliten ut? Måla om den i en fräsch färg.

3. Haka upp en sänggavel

En sänggavel ger genast sovrummet lite extra lyx. Så om du inte har en sänggavel redan kan du överväga att skaffa det, om det är möjligt. Det finns en uppsjö av olika stilar på sänggavlar, och lika många färger och material. Du kommer alldeles säkert hitta någon som passar dig.

4. Skapa en läshörna

Om du har ett stort sovrum kan det vara mysigt att få in en liten läshörna, förutsatt att du gillar att läsa. En mysig fåtölj, en liten lampa och ett bord bredvid där du kan ställa tekoppen på så är du redo att försvinna in i böckernas värld.

5. Skaffa en matta

Att lägga en matta som får sticka ut runt sängen gör att sovrummet genast får en ny look. Beroende på vad du har för stil i ditt sovrum kan du välja en matta som kompletterar de övriga möblerna, eller i en accentfärg som drar ögonen till sig.

6. Möblera om

Även små förändringar kan göra stora skillnader för ett rum. Att flytta runt eller byta ut grejerna på en byrå kan till exempel påverka mycket. Om du vill ha en större förändring kan du kanske byta plats på dina garderober och sängen? Testa lite och känn efter vad som känns rätt.

7. Ta in en accentfärg

Ett sovrum som går i vita och grå toner får ett helt nytt liv om du till exempel tar in grönt i rummet. Växter eller accessoarer som en lampa och ljuslyktor i gröna nyanser ger en fin balans.

8. Häng tavlor bakom inredningen

Tavlor behöver inte alltid hänga högt och synas för sig själva. Sätt en tavla ovanför nattduksbordet eller precis ovanför en byrå. På så sätt kommer den sedan sticka fram som ett roligt komplement bland sänglampor, väckarklockor, prydnadssaker och blomvaser.

Går du i säljtankar? Testa Homestyling!

• Följ med när Andrea Brodin stylar ett boende inför försäljning.

• Du får checklistor på vad du ska göra – rum för rum.

• Bästa tipsen kring möblering, inredning och sista-minuten-knep.

(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få fint hemma!)

Läs mer och beställ HÄR.